Riyad Mahrez je z drugim golom razblinil še zadnje dvome o skupnem zmagovalcu. Foto: Reuters
Riyad Mahrez je z drugim golom razblinil še zadnje dvome o skupnem zmagovalcu. Foto: Reuters

Angleži so ključni del opravili že v Parizu, ko so na prvi tekmi premagali Paris SG z 2:1. Serijski francoski prvaki so na povratni tekmi skušali napadati, a so iz protinapadov dobili dva gola in povratno tekmo izgubili z 2:0.

Sorodna novica Manchester City z dvojčkom Mahreza prvič v finalu

Mahrez: Po golu je bilo lažje
Oba zadetka je dosegel Alžirec Riyad Mahrez, ki je bil rojen sicer prav v Parizu. "Smo zelo srečni. Tekme sicer nismo začeli najbolje, v prvem polčasu res nismo igrali prav dobro, a ko smo dosegli prvi gol, nam je bilo precej lažje. V drugem polčasu je bila naša igra precej boljša."

Ederson začel uigrano akcijo
Akcijo za prvi gol je začel vratar Ederson, ki je v globino podal dolgo žogo. Mahrez je potrdil, da je bila akcija uigrana: "Seveda. Vemo, da je sposoben tako dolgih udarcev, zelo pogosto jih vadimo in danes smo videli, kako uspešni smo pri tem. Naš cilj sicer ni bil igrati na protinapade, a tekmec nas je na trenutke potisnil zelo globoko, zato smo imeli potem več prostora."

Mauricio Pochettino je bil po tekmi precej potrt in se ni izgovarjal na odsotnost Mbappeja. Foto: Reuters
Mauricio Pochettino je bil po tekmi precej potrt in se ni izgovarjal na odsotnost Mbappeja. Foto: Reuters

Pochettino: Dominirali smo!
Trener PSG-ja Mauricio Pochettino je bil kljub razpletu ponosen na svoje varovance: "Igrali smo v skladu z načrtom. Začeli smo res dobro in dominirali, kar ni lahko. Prav veliko ekip se ne more pohvaliti, da so prevladovali nad Cityjem. V nogometu sicer včasih potrebuješ tudi srečo. Na koncu so bili oni izredno učinkoviti, saj so zadeli v trenutkih, ko smo prevladovali." Prevlada Francozov ima sicer lepotno napako, saj v celi tekmi niso sprožili niti enega strela v okvir domačih vrat.

Pohvala nasprotnemu trenerju
"Cityju moram čestitati za fantastično sezono. Po 6, 7 letih skupnega dela, je Pep Guardiola opravil res dobro delo. Zato sem res tako ponosen na svoje fante. V dveh tekmah smo skupaj približno 45 minut igrali le z desetimi. A to je nogomet, borili smo se in ves čas smo bili v igri za napredovanje," je svoje misli sklenil Pochettino.

Pep Guardiola je letos City že popeljal do zmage v ligaškem pokalu, naslov angleškega prvaka je tako rekoč pod streho, zdaj pa se je ekipa uvrstila še v finale Lige prvakov. Foto: Reuters
Pep Guardiola je letos City že popeljal do zmage v ligaškem pokalu, naslov angleškega prvaka je tako rekoč pod streho, zdaj pa se je ekipa uvrstila še v finale Lige prvakov. Foto: Reuters

Guardiola po 10 letih spet v finalu
Trener Cityja Pep Guardiola se je veselil že 12. zmage nad Pochettinom, kar je največ v njegovi res bogati karieri. Prvič po desetih letih je svojo ekipo spet popeljal v finale Lige prvakov, a najprej je poudaril: "To je prvi evropski finale za naš klub. Sem neverjetno ponosen na svoje igralce, moja prva misel je namenjena tistim, ki danes niso mogli igrati. Vsi so položili svoj kamen k uvrstitvi v finale. Najprej moramo potrditi zmago v državnem prvenstvu, potem pa imamo nekaj tednov, da se pripravimo na finale Lige prvakov."

PSG izločil Barcelono in Bayern
Španec pa je samo tekmo videl takole: "Na začetku tekme so nas na sredini res pritisnili, zato nam v prvem polčasu res ni šlo najbolje. V drugem polčasu smo bili boljši z žogo, kar se je poznalo tudi v igri. Skupni izid 4:1 proti ekipi, ki je pred tem izločila Barcelono in Bayern, nam pomeni res veliko."

Potegujejo se za dve lovoriki
Kapetan PSG-ja Marquinhos je bil po razpletu razočaran: "Dali smo vse od sebe, res smo bili agresivni, a na koncu so odločali mali detajli. Bili so čvrsti, dobro so se branili, nato pa zadeli po protinapadu. Moramo razmišljati, kako napredovati." Kljub razočaranju so Francozi še vedno v igri za dve lovoriki, saj se potegujejo za naslov državnega prvaka, igrajo pa tudi v polfinalu domačega pokala.

Manchester City se končno veseli uvrstitve v finale