Pep Guardiola je zelo samozavesten pred polfinalom. Manchester City je zadnji poraz doživel 5. februarja proti Tottenhamu. Foto: EPA
Pep Guardiola je zelo samozavesten pred polfinalom. Manchester City je zadnji poraz doživel 5. februarja proti Tottenhamu. Foto: EPA

V lanskem polfinalu je Manchester City dobil prvo tekmo na stadionu Etihad s 4:3, 4. maja v Madridu je povedel z golom Riyada Mahreza in imel še nekaj velikih priložnosti. Rodrygo je najprej v 90. minuti izenačil, nato pa že v naslednji minuti z glavo izsilil podaljšek, ki ga je odločil Karim Benzema v 95. minuti z bele točke. Razočaranje pri angleških prvakih je bilo ogromno, kraljevi klub pa je v finalu ugnal Liverpool z 1:0 in v vitrino znova pospravil "pokal z velikimi ušesi".

Kroos: Pred polfinalom Lige prvakov ne moreš biti utrujen
Real je v soboto osvojil kraljevi pokal, potem ko je v finalu v Sevilli premagal Osasuno z 2:1. V prvenstvu nima več možnosti, pet krogov pred koncem je na tretjem mestu in vso energijo bo lahko usmeril v polfinale Lige prvakov.

Toni Kroos je odigral že številne velike evropske tekme in veseli se izziva. Foto: EPA
Toni Kroos je odigral že številne velike evropske tekme in veseli se izziva. Foto: EPA

"Pričakujem izjemno močno ekipo Cityja. Trenutno igrajo odlično. Ključno bo, da bomo zbrani v obrambi. Navajeni smo igrati tako pomembne tekme. Mislim, da nismo utrujeni po finalu pokala. Pred tekmo polfinala Lige prvakov ne moreš biti utrujen. To je lahko le izgovor," je poudaril Toni Kroos.

Ancelotti: Konkurenčni bomo na obeh tekmah
"City je v zadnjih tednih neustavljiv. Prepričan sem, da si bomo priigrali priložnosti. Konkurenčni bomo na obeh tekmah. Proti Cityju se ni treba pripraviti le na enega igralca, saj imajo celotno ekipo na vrhunski ravni. Čaka nas zelo naporna tekma, želimo pa izvleči pozitiven izid na prvi tekmi," je na novinarski konferenci povedal Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti je specialist za izločilne boje. Kraljevi klub najboljše predstave v zadnjih dveh sezonah prikazuje prav v Ligi prvakov. Foto: EPA
Carlo Ancelotti je specialist za izločilne boje. Kraljevi klub najboljše predstave v zadnjih dveh sezonah prikazuje prav v Ligi prvakov. Foto: EPA

Rodri: Veliko smo se naučili iz lanskega poraza
Manchester City ima priložnost za zgodovinsko trojno krono. V Premier ligi je tri kroge pred koncem na vrhu, ima točko več od Arsenala in tudi tekmo manj. V Pokalu FA se bodo sinjemodri 3. junija na Wembleyju srečali z mestnim tekmecem Unitedom.

"Vsi se še dobro spomnimo lanskega polfinala. 180 minut smo odigrali briljantno, a to ni bilo dovolj. V nekaj minutah povratne tekme smo naredili ogromno napak. Veliko smo se naučili iz lanskega poraza. Veliko stvari se je spremenilo v tej sezoni in nima smisla govoriti o preteklosti," je razlagal vezist Rodri, ki je na prvi četrtfinalni tekmi z Bayernom z izjemnim strelom s 25 metrov načel mrežo Bavarcev.

"Že celotno sezono igramo zelo dobro. Morda nismo bili vedno na prvem mestu v prvenstvu, a igra je bila prava. V ključnih trenutkih velike ekipe dvignejo raven igre," je dodal Rodri.

Guardiola: Zelo samozavestni smo pripotovali v Madrid
Pep Guardiola že vse od maja 2011 čaka na zmago v Ligi prvakov. Šesto sezono sedi na klopi Cityja, enkrat je igral v finalu, v katerem pa je bil Chelsea pred dvema letoma boljši z 1:0.

"Zelo samozavestni smo pripotovali v Madrid. Ne razmišljamo o maščevanju. To je popolnoma nova zgodba in želimo osvojiti Ligo prvakov. Lani je napredoval Real, potem ko smo odlično igrali doma, nato pa smo bili na povratni tekmi dobri, a nismo igrali vseh 95 minut zbrano," je razmišljal Katalonec na klopi sinjemodrih.

Guardiola: Nekoč se bomo prebili v finale in zmagali
Ancelotti se zaveda, da ne bo treba zaustaviti le Haalanda

Pred dvema desetletjema Milan v polfinalu izločil Inter
V sredo bo vroče na San Siru, kjer se bosta srečala Milan in Inter. Za oba je priložnost izjemna, žreb jima je bil zelo naklonjen že do polfinala.

Ekipi sta se pred 20 leti srečali v polfinalu Lige prvakov. Prva tekma se je končala brez zadetkov. Na povratni tekmi je bil gostitelj Inter, Andrej Ševčenko pa je dosegel ključni zadetek v gosteh. Šest minut pred koncem je izenačil rezervist Obafemi Martins, a to ni bilo dovolj. Milan je nato v finalu po streljanju enajstmetrovk na Old Traffordu premagal Juventus.

Inter in Milan v boj za finale Lige prvakov

Polfinale, prvi tekmi, torek ob 21.00:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga, Modrić, Kroos, Valverde, Rodrygo, Benzema, Vinícius Junior.

Man City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Akanji, De Bruyne, Rodri, Gündogan, Bernardo Silva, Haaland, Grealish.

Sodnik: Artur Soraes Dias (Portugalska)

Povratna tekma bo v sredo, 17. maja, ob 21.00.


Sreda ob 21.00:
MILAN - INTER

Verjetni postavi:

Milan: Maignan, Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez, Tonali, Krunić, Saelemaekers, Bennacer, Brahim Díaz, Giroud.

Inter: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco, Martínez, Lukaku.

Sodnik: Jesus Gil Manzano (Španija)

Povratna tekma bo v torek, 16. maja, ob 21.00.

Finale bo v soboto, 10. junija, v Carigradu na stadionu Atatürk.