Josip Iličić je do prekinitve tekmovanj v letu 2020 na 11 tekmah dosegel 14 zadetkov. Foto: Reuters
Josip Iličić je do prekinitve tekmovanj v letu 2020 na 11 tekmah dosegel 14 zadetkov. Foto: Reuters

Corriere di Bergamo piše, da ima slovenski nogometni virtuoz osebne težave. Ne gre torej za poškodbo levega gležnja, kot smo zmotno mislili in ki naj bi bila glavni vzrok, da se od 11. julija ne vrne na zelenice. Trener Atalante Gian Piero Gasperini je seveda upal, da bo Iličić pripravljen do četrtfinalnega obračuna Lige prvakov s PSG-jem:

"Zelo ga pogrešamo. Do marca je bil naš ključni igralec. To je bila njegova sezona. Upam, da se bo kmalu vrnil, vendar je iz dneva v dan manj možnosti, da bi nastopil v Lizboni," je pred dnevi pojasnil Gasperini.

Zadnje informacije pravijo, da Iličića to sezono ne bomo več videli na igrišču. To bi bila velika škoda, saj je imel navdihnjeni vezist odlično sezono, zabijal je tako v Ligi prvakov kot v italijanskem prvenstvu, v katerem je Atalanta krog pred koncem na tretjem mestu.

Pri Napoliju nočejo potovati v Barcelono
Lastnik Napolija Aurelio De Laurentiis je dejal, da bi morali pristojni organi povratno tekmo osmine finala Lige prvakov 8. avgusta proti Barceloni prestaviti na nevtralni teren zunaj Španije: "Slišim veliko zmede in strahu iz Španije, kjer se obnašajo, kot da ni nič narobe. Kaj bi se moralo zgoditi, da bi rekli, da ne bomo šli v Barcelono, ampak raje na Portugalsko ali pa v Nemčijo ali Ženevo. Če so se odločili, da bosta zaključna turnirja evropskih tekmovanj v Nemčiji in na Portugalskem, bi lahko tam odigrali tudi preostale tekme pred četrtfinalom. Ne razumem, zakaj bi morali ostati v mestu, ki se spopada z velikimi težavami."