Glasni Green Dragonsi in polne Stožice bodo v torek v veliko pomoč Olimpiji, tako kot prejšnji teden, ko je
Glasni Green Dragonsi in polne Stožice bodo v torek v veliko pomoč Olimpiji, tako kot prejšnji teden, ko je "padel" Ludogorec. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija bo namreč pogrešala odličnega vezista Agustina Doffa. Argentinec ne bo smel igrati zaradi kartonov. Henriques ima na voljo več različic, na Doffovo mesto bi se lahko preselil Timi Max Elšnik, s tremi goli junak Olimpijinega uspeha nad Ludogorcem, ali pa Ivan Posavec, pri čemer bi utegnil mesto v prvi enajsterici dobiti Izraelec Saar Fadida, ki je na tekmi proti Rogaški dosegel hat-trick. V napadu je Henriques v kvalifikacijah za Ligo prvakov favoriziral Mustafo Nukića, čigar nastop pa je zaradi poškodbe vprašljiv.

Galatasaray favorit, a Henriques meni, da se lahko na stadionu vse spremeni

Odlični tujci v ekipi turških prvakov
"Pričakujem zelo napeto tekmo. Gre za dvoboj kvalifikacij v Ligi prvakov in vsem želimo pokazati, da si tudi mi zaslužimo nastop v tej ligi," je na današnji novinarski konferenci povedal Joao Henriques. Naloga bo zelo zahtevna, tržna vrednost Galatasaraya je skoraj 20-krat višja od Olimpijine.

Gre tudi za edini turški klub, ki je doslej osvojil katerega od evropskih pokalov – leta 2000 Evropsko ligo (takrat Pokal Uefa), potem ko je bil v finalu boljši od Arsenala. V igralskem kadru je nekaj odličnih tujcev – urugvajski vratar Fernando Muslera (kapetan ekipe), Belgijec Dries Mertens in Argentinec Mauro Icardi.

Palček lahko izloči velikana!
"Galatasaray je osvoji že nekaj lovorik in vemo, da je v tem krogu veliki favorit. A na igrišču se lahko vse spremeni. Pričakujemo, da bo naša ekipa dobro pripravljena. Imamo dobre posameznike, krepili pa smo tudi ekipno igro. Motivacija je prav tako na zelo visoki ravni," dodaja Henriques.

Samozavest je po uspehu proti Ludogorcu vidno porasla, zato se Olimpija ne boji nikogar: "Napasti moramo Ligo prvakov. Uspelo nam je proti klubu, ki ima nekajkrat večji proračun kot mi. Po takšnih dveh tekmah za nas ne vidim omejitev," je prejšnji torek, ko je Olimpija spektakularno izločila Ludogorec (Matevž Vidovšek je v zadnjih sekundah ubranil enajstmetrovko), povedal Elšnik.

Olimpija se bo morala znajti brez nepogrešljivega vezista Agustina Doffa. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija se bo morala znajti brez nepogrešljivega vezista Agustina Doffa. Foto: www.alesfevzer.com

Stožice bodo razprodane
Olimpija je to sezono v Stožicah odigrala tri tekme, dve v kvalifikacijah za Ligo prvakov in eno v državnem prvenstvu. Na vseh treh je zmagala. Čeprav so v primerjavi s tekmo proti Ludogorcu precej navili cene vstopnic, bodo Stožice v torek razprodane, kar je Olimpiji do zdaj uspelo le enkrat: maja 2016 na derbiju proti Mariboru.

Dvoboj se bo začel ob 21. uri, pestro popoldne ob severni ljubljanski obvoznici pa se bo začelo že ob 18. uri s košarkarsko tekmo med Slovenijo in Črno goro.

Prenos povratne tekme na TV SLO 2
Povratna tekma bo naslednji teden s prenosom na TV SLO 2. V primeru napredovanja proti Galatasarayu bi se Olimpija v zadnjem predkrogu za Ligo prvakov (tako daleč je v tem tekmovanju nazadnje prišel Maribor leta 2017) pomerila z zmagovalcem dvoboja Klaksvik (Ferski otoki) – Molde (Norveška).

Zmajem motiva ne manjka, podpora tudi polne Stožice