Oblak je bil v torek izjemno zanesljiv. Foto: Reuters
Oblak je bil v torek izjemno zanesljiv. Foto: Reuters

Zelo dober dan je imel slovenski vratar Jan Oblak, ki je ustavil vseh pet strelov iz igre, nemočen je bil le v zadnji minuti sodnikovega dodatka, ko ga je z bele točke premagal Sergio Oliveira, a razplet je bil takrat že odločen.

Sorodna novica Atletico z zmago v Portu ujel izločilne boje

Oblak: Pokazali svojo moč
"To je bil res neverjeten večer. Res sem zadovoljen z zmago, tako za ekipo kot navijače. Prepričan sem, da veliko ljudi ni več verjelo v nas, a ravno na takih tekmah znamo pokazati svoj značaj in da smo močni kot ekipa," je bil zadovoljen Oblak.

Težko je igrati na visoki ravni
Atletom res ni dobro kazalo, na prejšnjih petih tekmah Lige prvakov so zadeli skupaj le štirikrat, napake so delali tudi v La ligi, a Oblak pravi, da niso nikoli nehali verjeti: "Ko pridejo porazi in ti ne gre vse od rok, moraš biti še vedno pokončen, moraš igrati, kot da bi bilo življenje odvisno od razpleta naslednje tekme. Čez celotno sezono je težko ves čas igrati na res visoki ravni, zato je pomembno, da prebrodiš take trenutke."

Po golu Griezmanna Atletico ni več spustil vodstva. Foto: EPA
Po golu Griezmanna Atletico ni več spustil vodstva. Foto: EPA

V nogometu ni vse lahko
Španski prvaki so se tako skozi šivankino uho uvrstili v izločilne boje, kjer gre vse od začetka, zato je igralec s številko 13 na hrbtu optimističen: "Meja je samo nebo, če bomo pri tem zavzeti. Rad bi seveda videl, da v skupinskem delu ne bi trpeli, a v nogometu ni vedno vse lahko."

Simeone: Delovali smo kot ekipa
Njegov trener Diego Simeone je bil razumljivo zelo zadovoljen: "Predvsem z odnosom, nekaj igralcev je manjkalo, zato so vsi res prispevali k uspehu. Porto je potreboval samo neodločen izid, dobro so igrali, a mi smo delovali kot ekipa, prikazali res dobro tekmo in se na koncu veselili napredovanja."

Pepe: Moramo dvigniti glave
Izkušeni portugalski branilec Pepe je bil na drugi strani skrušen: "Zelo sem žalosten, v teh težkih razmerah smo želeli dati navijačem razlog za dobro voljo in praznovanje, a nam žal ni uspelo. Moramo dvigniti glave. Do prvega gola smo igrali zelo dobro."

Oblak dobro branil, nato Atleticu steklo tudi v napadu
Zadetki s tekme Leipzig - Manchester City