Foto: Reuters
Foto: Reuters

Manchester United je morda odigral tudi najboljše uvodne pol ure v sezoni in vodil z 2:0 z zadetkoma Rasmusa Hojlunda. Preobrat je prinesel rdeči karton Marcusa Rashforda, ki še vedno buri duhove.

Sorodna novica Razpad rdečih vragov v končnici tekme v Köbenhavnu

V 39. minuti je angleški napadalec pridobil žogo pred kazenskim prostorom Köbenhavna. Nanj je pritisnil branilec Elias Jelert. Rashford je skušal zaščititi žogo, a je pri tem stopil na gleženj nasprotnika, ki je padel na tla. Glavni sodnik je pustil nadaljevanje igre, a so se oglasili iz VAR-sobe. Po pregledu posnetka je moral Rashford predčasno z zelenice.

Mnenja o sodniški odločitvi so deljena. Ten Hag jo je ocenil kot napačno. "Zagotovo preostra odločitev. Šel je na žogo. Za nameček je končal pregled in nato spet šel do ekrana. Niti on ni bil prepričan o svoji odločitvi," je povedal ten Hag in dodal: "Rdeči karton je spremenil vse."

Riddle: ID: noFNZPov

Ten Hag: Prva dva gola ne bi smela šteti

Danci so izenačili še pred polčasom. Ten Hag je prepričan, da ne en ne drug gol ne bi smela šteti. "Prejeli smo dva gola, ki ne bi smela biti priznana. Pri prvem je šlo za prepovedan položaj, saj je bil igralec pred našim vratarjem Onanajem. Pri drugem je bila enajstmetrovka piskana neupravičeno. Veliko stvari je proti nam v zadnjih tekmah, a tako je. Sezona je dolga, gotovo se bo obrnilo tudi v naš prid," se je tolažil ten Hag.

Manchester United je kljub igralcu manj kontroliral tudi začetek drugega dela in bil nagrajen prav tako s sporno dosojeno enajstmetrovko po igranju z roko Lukasa Leragerja. Z bele točke je bil natančen Bruno Fernandes.

"VAR je postal prevelik del igre"

"Če ga imaš rad ali ne, VAR je postal prevelik del nogometne igre. Igre ne bi smeli tako upočasnjevati in ustavljati. Hočemo, da se tekma odloča na zelenici in ne na ekranu," je prepričan strokovni komentator TNT-ja Owen Hargreaves.

A najhujši udarec za goste je sledil v sami končnici tekme. Najprej je izenačil Lerager, zmagoviti gol pa je zabil rezervist, komaj 17-letni Roony Bardghji.

"Videl sem veliko pozitivnih stvari, toda na koncu smo izgubili fokus. Težko je tako dolgo igrati z desetimi možmi. Uvodnih 20 minut je bilo morda najboljših v sezoni, dobri smo bili tudi na začetku drugega dela. Razočaran sem. Borili smo se, igrali dobro in ostali brez točke," je zaključil ten Hag, ki se mu že močno maje stolček.

Manchester United ima po štirih krogih tri točke, eno manj od Galatasaraya in Köbenhavna. Rdeči vragi v naslednjem krogu gostujejo pri Galatasarayu, nato pa doma pričakujejo Bayern.