Lucas Tousart je dosegel edini gol na prvi tekmi med Lyonom in Juventusom. Foto: Reuters
Lucas Tousart je dosegel edini gol na prvi tekmi med Lyonom in Juventusom. Foto: Reuters

Liga prvakov bi se lahko nadaljevala avgusta, vsaj tako lahko sklepamo po dopisu, ki so ga prejeli predstavniki Lyona.

Predsednik Lyona Jean-Michel Aulas je potrdil, da je klub od Evropske nogometne zveze dobil sporočilo, v katerem so napovedali, da bo njegov klub povratno tekmo nogometne Lige prvakov proti Juventusu v Torinu odigral 7. avgusta.

Odziv Uefe

Uefa se je na to novico že odzvala. Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, trditve o 7. avgustu ne držijo. "Nič ni bilo odločeno, sploh nič," agencija navaja Uefinega predstavnika za stike z javnostmi. Dodajajo, da obstajajo različni možni datumi za tekme, a ni še nič določenega.

Ligue 1 že končana

Sorodna novica Konec sezone v Franciji - PSG prvak, Elsner z Amiensom v drugo ligo

Francoz se s tem ne strinja in je že napovedal pritožbo, poroča španski dnevnik As. "Če pritožbe ne bodo uspešne, Lyon in Paris Saint Germain tvegata, da bosta v doživela pravi polom. Igrala bosta namreč proti ekipama, ki bosta v nasprotju z njima precej bolje pripravljeni," je dejal predsednik kluba, ki je na prvi tekmi osmine finala Juventus premagal z 1:0. PSG se je v četrtfinale že uvrstil.

Francosko ligo so namreč že končali, v državi pa do septembra niso dovoljeni profesionalni športi, kar pomeni, da francoski ekipi pred tekmami Lige prvakov ne bosta igrali nobene tekme, medtem ko druge glavne lige v Evropi načeloma načrtujejo zaključek sezone.

V osmini finala lige se morajo odigrati še povratne tekme Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid, Bayern – Chelsea in Barcelona – Napoli. Atalanta, Leipzig, Atletico Madrid in PSG so že napredovali v četrtfinale.