Liverpool je vse bliže zgodovinskemu četverčku. Foto: EPA
Liverpool je vse bliže zgodovinskemu četverčku. Foto: EPA

Redsi so prvo tekmo dobili z 2:0, a po prvem polčasu v Villarrealu zaostajali z istim izidom, kar je skupaj pomenilo 2:2. Na koncu jim je uspel velik preobrat in uvrstitev v veliki finale, ki ga bo konec meseca gostil Pariz.

Sorodna novica Liverpool v drugem polčasu strl Villarreal za veliki finale Lige prvakov

Trener domačih Unai Emery je bil razočaran, a se je zavedal izjemno težke naloge: "Prvi polčas je bil res izjemen, dal nam je še več upanja na morebitno zmago. Ob polčasu je imel Gerard Moreno težave s poškodbo, zato smo vedeli, da bo težko zdržal prav dolgo. Ni mogel več sprintati. Vedeli smo, da bomo težko uspeli. Potrebovali smo res popolno tekmo, a ne le v napadu, tudi v obrambi bi morali biti brezhibni, kar pa nam ni uspelo."

Klopp s četrtim finalom v elitni družbi
Še kako dobre volje je bil njegov tekmec na drugi klopi Jürgen Klopp, ki si je s tem zagotovil že četrti nastop v finalu Lige prvakov (in njenega predhodnika Pokala državnih prvakov). S tem je izenačil rekord še štirih trenerjev, elitno družbo so že prej sestavljali Marcello Lippi, Alex Ferguson, Carlo Ancelotti in Miguel Munoz.

"Neverjetno, uspelo nam je! V prvem polčasu smo si malo otežili delo. Vedeli smo, da se nam take stvari lahko zgodijo, a to je življenje. Vedno pa je pomembno, kako odreagiraš na težave. Rad bi dal spoštovanje Villarrealu, tako trenerju, ekipi kot gledalcem, res so naredili odlično vzdušje. Bili smo pod pritiskom, takrat smo začeli igrati razpoznavni nogomet, s katerim so prišli tudi goli," je bil zadovoljen Klopp.

Salah je po tekmi razlagal tudi o osebnih visokih ciljih: Letos sem dosegel 30 golov, želel sem si jih 40. Foto: EPA
Salah je po tekmi razlagal tudi o osebnih visokih ciljih: Letos sem dosegel 30 golov, želel sem si jih 40. Foto: EPA

Deseti finale za redse
Za Liverpool bo to že 10. finale, večkrat so na tekmi leta igrali le še Real Madrid (16), Bayern in Milan (11). Njegov tekmec bo boljši iz dvoboja Manchester City in Real (Angleži so prvo tekmo dobili s 4:3). "Seveda si bom ogledal tekmo, nimam svojega favorita, vseeno mi je, s kom bomo igrali v finalu. Kdor koli bo zmagal, bo zagotovo zasluženo," je še dodal nemški strokovnjak.

Salah si želi Madrida
Zato pa je bil pri željah bolj jasen napadalec Liverpoola Mohamed Salah: "Želim igrati proti Realu. City je sicer zahtevna ekipa, a to sezono smo z njimi že nekajkrat igrali. Madrida si želim, ker smo proti njemu izgubili finale leta 2018."

Liverpool je na poti do zgodovinskega četverčka, osvojil je že ligaški pokal, uvrstil se je v finale FA-pokala, zdaj še Lige prvakov, v prvenstvu pa zaostaja le za točko za Cityjem. "Res smo blizu, da osvojimo prav vse, zakaj ne bi torej osvojili prav vse lovorike? V Ligi prvakov smo že v skupinskem delu igrali res dobro. Že takrat sem verjel, da bomo osvojili to tekmovanje," je prepričan Salah.