20-letni Benjamin Šeško je postal najmlajši strelec Leipziga v Ligi prvakov. Za dvanajst dni je prehitel dozdajšnjega rekorderja Jean-Kevina Augustina. Foto: Reuters
20-letni Benjamin Šeško je postal najmlajši strelec Leipziga v Ligi prvakov. Za dvanajst dni je prehitel dozdajšnjega rekorderja Jean-Kevina Augustina. Foto: Reuters

Rdeči biki so povedli že v prvi resni akciji, z desne strani je prodrl David Raum, lepo podal v sredino, kjer je žogo pričakal Mohamed Simakan in zlahka zadel. Gostitelji so izenačili pol ure pozneje, ko je bil z desnico natančen Meschack Elia.

Šešku so en gol tudi razveljavili. Foto: Reuters
Šešku so en gol tudi razveljavili. Foto: Reuters

Kampl podal za 2:1 ...
Benjamin Šeško
je v igro vstopil v 64. minuti, ko je zamenjal Yussufa Poulsena. Mladenič je takoj zapretil, saj je po treh minutah zadel z glavo, a je VAR gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Nemci so se v vodstvo vrnili devet minut pozneje, ko je od daleč zadel Xaver Schlager, podal mu je Kevin Kampl, ki je igral celotno tekmo.

... Šeško pa postavil piko na i
V izdihljajih tekme so gostitelji lovili izenačenje, Leipzig pa je pretil iz protinapadov, v 92. minuti je tako Henrichs lepo zaposlil Šeška, ki je žogo dvignil nad vratarja Anthonyja Racioppija. Postal je deveti Slovenec, ki se je v skupinskem delu Lige prvakov vpisal med strelce.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Ivan Provedel je takole zadel z glavo. Foto: Reuters
Ivan Provedel je takole zadel z glavo. Foto: Reuters

Oblaka presenetil vratar Provedel v 95. minuti
V večernih tekmah je od Slovencev nastopil še Jan Oblak, ki je z Atleticom iztržil remi v večnem mestu, kjer se je tekma proti Laziu končala 1:1. Na Olimpicu je pred 46.168 gledalci sodil Mariborčan Slavko Vinčić.

Dolgo je sicer kazalo na zmago Špancev. Po pol ure igre se je Pablo Barrios odločil za strel z 28 metrov, žoga je zadela Daičija Kamado, spremenila smer in presenetila Ivana Provedela.

Lazio je pritisnil v drugem polčasu. Oblak se je izkazal v 93. minuti, ko je odbil strel rezervista Danila Cataldija s 30 metrov.

V 95. minuti je vratar Provedel krenil v kazenski prostor Atletica in bil na koncu junak srečanja, saj je z glavo zadel po podaji Luisa Alberta z leve strani.

Julian Alvarez je v drugem polčasu kronal veliko premoč evropskih prvakov. Foto: Reuters
Julian Alvarez je v drugem polčasu kronal veliko premoč evropskih prvakov. Foto: Reuters

Alvarez z dvojčkom preprečil presenečenje
Branilec naslova Manchester City je doma gostil Crveno zvezdo in ob koncu prvega polčasa doživel šok, saj se je zadetka v drugi minuti sodnikovega podaljška veselil Osman Bukari, ki je kronal lep protinapad. Angleški prvaki so se na začetku drugega polčasa hitro vrnili, ko je po podaji Erlinga Haalanda izenačil Julian Alvarez. Argentinec je po uri igre zadel še drugič in preprečil presenečenje.

PSG v drugem polčasu nadigral Dortmundčane
Paris SG je na derbiju skupini F ugnal dortmundsko Borussio z 2:0. Črno-rumeni so slabo startali v novo sezono, potem ko so 27. maja v zadnjem krogu zapravili naslov. Luis Enrique je stavil na izjemen napad Kylian Mbappe-Ousmane Dembele-Kolo Muani. Tudi brez Lionela Messija in Neymarja ima PSG odlično ekipo.

Kylian Mbappe je na začetku drugega dela unovčil najstrožjo kazen. Foto: Reuters
Kylian Mbappe je na začetku drugega dela unovčil najstrožjo kazen. Foto: Reuters

Najlepšo priložnost v prvem polčasu je imel Vitinha, ki je v 19. minuti z roba kazenskega prostora zadel notranji del vratnice. Pet minut pred odmorom se je žoga od Kola Muanija odbila v roko Niklasa Süleja. Videosodnik se je hitro odločil, da to ni najstrožja kazen.

V 47. minuti je Dembele z desne strani podal v kazenskem prostoru zaposlil Mbappeja, žoga se je znova odbila od roke Süleja, ki pa tokrat ni bila v naravnem položaju in sodnik Jesus Gil Manzano je takoj pokazal na belo točko. Mbappe je z močnim strelom z desno nogo ukanil Gregorja Kobla.

V 58. minuti je Vitinha s peto podal do Achrafa Hakimija, ki je z desnico povišal na 2:0. Borussia se je prebudila šele v zadnje četrt ure. Rezervist Jamie Bynoe-Gittens je zadel vratnico v 79. minuti.

Newcastle do točke na San Siru
Milanu ni uspel popravni izpit po polomu na mestnem derbiju proti Interju v soboto. Rdeče-črni so imeli ogromno premoč, a so se na San Siru z Newcastlom razšli brez zadetkov.

Najlažje delo je imela Barcelona, ki je proti Antwerpnu že po 22 minutah vodila s 3:0, na koncu pa slavila s 5:0.


1. krog, skupina E:
FEYENOORD − CELTIC 2:0 (1:0)
Stengs 45+2., Jahanbakhsh 76.
RK: Lagerbielke 64., Holm 68./oba Celtic

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

LAZIO − ATLETICO MADRID 1:1 (0:1)
Provedel 95.; Barrios 29.

Lazio: Provedel, Marusić, Patric, Romagnoli, Pellegrini (38./Lazzari), Vecino (76./Cataldi), Kamada (62./Guendouzi), Luis Alberto, Felipe Anderson (62./Isaksen), Immobile, Zaccagni (76./Pedro).

Atletico: Oblak, Savić, Witsel (75./Correa), Hermoso, Molina, Samuel Lino (79./Riquelme), Barrios (46./Gimenez), Llorente, Saul Niguez, Griezmann, Morata.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)


Skupina F:
MILAN − NEWCASTLE 0:0

Milan: Maignan (81./Sportiello), Calabria (46./Florenzi), Thiaw, Tomori, Theo Hernandez, Loftus-Cheek (72./Musak), Krunić, Pobega (61./Reijnders), Samu Chukwueze (61./Pulišić), Giroud, Rafael Leao.

Newcastle: Pope, Trippier, Schär, Botman, Burn, Longstaff, Bruno Guimaraes, Tonali (72./Anderson), Murphy (63./Wilson), Isak (91./Barnes), Gordon (63./Almiron).

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez (Španija)

PARIS SG − BORUSSIA (D) 2:0 (0:0)
Mbappe 49./11-m, Hakimi 58.

Paris SG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Škriniar, Hernandez (88./Danilo Pereira), Ugarte, Zaire-Emery, Vitinha (80./Lee), Dembele, Mbappe, Kolo Muani (80./Goncalo Ramos).

Borussia (D): Kobel, Süle, Hummels, Schlotterbeck, Wolf (76./Bensebaini), Ryerson, Can (76./Bynoe Gittens), Sabitzer (14./F. Nmecha), Brandt (62./Reus), Adeyemi, Malen (62./Füllkrug).

Sodnik: Jesus Gil Manzano (Španija)


Skupina G:
YOUNG BOYS − RB LEIPZIG 1:3 (1:1)
Elia 33.; Simakan 3., Schlager 73., Šeško 92.
Kampl je začel v prvi postavi, Šeško (oba Leipzig) je vstopil v 64. minuti.

MANCHESTER CITY − CRVENA ZVEZDA 3:1 (0:1)
Alvarez 47., 60., Rodri 73.; Bukari 45+1.

Manchester City: Ederson, Walker, Ruben Dias (83./Lewis), Ake, Sergio Gomez (58./Akanji), Matheus Nunes, Rodrigo (83./Phillips), Bernardo Silva (44./Doku), Alvarez, Foden (83./Bobb), Haaland.

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Djiga, Dragović, Rodić, Mitrović (77./Lučić), Hwang (82./Kangwa), Stamenić, Ivanić (68./Olayinka), Bukari (82./Degenek), Ndiaye 68./Krasso).

Sodnik: Joao Pinheiro (Portugalska)


Skupina H:
BARCELONA − ANTWERP 5:0 (3:0)
Joao Felix 11., 66., Lewandowski 19., Bataille 22./ag, Gavi 54.

Barcelona: ter Stegen, Joao Cancelo (76./Sergi Roberto), Kounde, Christensen, Balde, Gündogan, F. de Jong (58./Oriol Romeu), Gavi (58./Lopez), Raphinha (68./Ferran Torres), Lewandowski, Joao Felix (68./Yamal).

Antwerp: Butez, Bataille (74./Kerk), Alderweireld, Coulibaly, Wijndal, Vermeeren, Keita, Muja (83./Valencia), Ekkelenkamp (61./Alhassan Yusuf), Balikwisha (61./de Laet), Janssen (60./George).

Sodnik: Radu Marian Petrescu (Romunija)

ŠAHTAR DONECK − PORTO 1:3 (1:3)
Kelsy 13.; Galeno 8., 15., Taremi 29.
(na Volksparkstadionu v Hamburgu)