Wembley je finale Lige prvakov nazadnje gostil leta 2013. Foto: Reuters
Wembley je finale Lige prvakov nazadnje gostil leta 2013. Foto: Reuters

Manchester City in Chelsea bi se morala 29. maja v velikem finalu pomeriti v Turčiji, ki pa je v zadnjih dneh pristala na rdečem seznamu držav za potovanja z Otoka.

Visoki predstavniki Uefe se bodo srečali z britansko vlado in angleško nogometno zvezo FA ter razpravljali o možnosti izvedbe finala na Wembleyju v Londonu, je zapisal BBC.

Na osrednjem londonskem stadionu je 29. maja predviden tudi finale končnice v angleškem championshipu, po rangu drugoligaškem tekmovanju. Toda združenje angleške lige EFL je pripravljeno prestaviti tekmo, če bi Wembley od Uefe dobil organizacijo finala.

Britanska vlada je, potem ko je Turčija pristala na rdečem seznamu zaradi porasta okužb z novim koronavirusom, odsvetovala navijačem, da potujejo v Turčijo. Tam bi lahko po informacijah turške nogometne zveze oba kluba pozdravila najmanj po 4000 navijačev, a usoda tekme v turški prestolnici zdaj visi na nitki.

Vsi potniki v Turčijo in nazaj bi morali na Otoku v zato prilagojenih posebnih hotelih opraviti 10-dnevno karanteno, še dodaja BBC, kar bi lahko imelo posledice tudi za igralce, ki se bodo pridružili reprezentancam pred evropskim prvenstvom. Euro je na sporedu od 11. junija do 11. julija.

V primeru, da bi Wembley dobil organizacijo finala, bi morala Velika Britanija malce sprostiti pravila ali omogočiti določene izjeme ob prihodu v državo. Finale lige prvakov si vsako leto ogleda ogromno pokroviteljev, funkcionarjev in drugih deležnikov. Britanski minister za promet Grant Shapps je za BBC potrdil, da je tamkajšnja vlada odprta za organizacijo finala in da pogovori z Uefo potekajo. "Na koncu se bo morala odločiti Uefa," je še zapisal BBC.