Mura ima v sredo veliko priložnost, da se uvrsti v 3. predkrog Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Mura ima v sredo veliko priložnost, da se uvrsti v 3. predkrog Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Na prvi tekmi so se varovanci Anteja Šimundže z bolgarskim Ludogorcem iz Razgrada razšli brez zmagovalca (0:0). Naloga v Bolgariji bo zato zelo zahtevna, a so Prekmurci pred povratnim obračunom optimistični.

Zavedamo se težavnosti nasprotnika in zahtevnosti tega tekmovanja. Mislim, da smo psihično na pravi ravni. V Evropi nihče ne podcenjuje drugih ekip ne glede na to, iz katere države prihajajo. Če tako razmišljaš, veliko možnosti nimaš. Od tekmecev na prvi tekmi nisem dobil občutka, da nas podcenjujejo.

Ante Šimundža, trener Mure

Optimizem izvira s prve tekme. Četudi so imeli Bolgari večino časa pobudo, bi lahko z nekaj sreče Sobočani v Razgrad odnesli tudi vodstvo z 1:0, a je poskus kapetana Žige Kousa v 84. minuti ustavila prečka.

V obrambi so slovenski državni prvaki prikazali čvrsto igro, ki bo ključ do uspeha tudi na gostovanju. Za napredovanje pa bo najbrž treba tudi zadeti, četudi Ludogorec velja za izrazito favorizirano moštvo.

Psihično so na pravi ravni
"Zavedamo se težavnosti nasprotnika in zahtevnosti tega tekmovanja. Mislim, da smo psihično na pravi ravni. V Evropi nihče ne podcenjuje drugih ekip ne glede na to, iz katere države prihajajo. Če tako razmišljaš, veliko možnosti nimaš. Od tekmecev na prvi tekmi nisem dobil občutka, da nas podcenjujejo," je za uradno spletno stran kluba pred odhodom z mariborskega letališča poudaril Šimundža. "Poraja se vprašanje, kako bodo igrali proti nam. Glede na to, da je nasprotnik igral popolnoma enako kot mi, so malce prilagodili sistem igre. S tega stališča imam nekaj idej, kako jih presenetiti," je še dodal strateg Mure.

Bobičanec: Na igrišču ni samo ena ekipa
"Malo bolj so oni spoznali nas. Imeli so občutek, da so bili razočarani po tekmi, ker niso dobili tistega, po kar so prišli. To se lahko vprašamo tudi mi. Na igrišču ni samo ena ekipa. Tudi v drugo tekmo gremo pogumno. Smo dobra ekipa in držimo skupaj. Le tako lahko pridemo do želenega rezultata," pa je pred odhodom dejal vezist Mure Luka Bobičanec. Hrvaški nogometaš poudarja, da je vzdušje dobro in da se tudi igralci zavedajo zahtevnosti naloge, ki je pred njimi, Šimundža pa poudarja, da je treba najprej "preživeti" prvih 15 oz. 20 minut. "Pričakujem izjemen pritisk Ludogorca in njihovih navijačev. Pri tem bomo morali biti na zelo visoki ravni. Pred prvo tekmo sem dejal, da je velika možnost, da tekme ne bi končali uspešno, če bi šli v tekmo brez pritiska. Tudi mi smo pod pritiskom napredovanja, da se želimo dokazati. Je pa dejstvo, da so oni favoriti v teh dveh tekmah in je pritisk nanje posledično malce večji."

Mogoči nasprotnik Mure?
Mura bo v primeru zmage v skupnem seštevku v 3. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov igrala proti zmagovalcu obračuna med Olympiacosom in azerbajdžanskim Neftčijem. V primeru izpada proti Ludogorcu pa bi jim v 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo nasproti stal zmagovalec madžarsko-litovskega dvoboja Ferencvaros – Žalgiris.

Liga prvakov, 2. predkrog

Sredine tekme, ob 20.00:
LUDOGOREC – MURA 0:0

Ob 19.00:
NEFTČI BAKU – OLYMPIACOS 0:1
ŠERIF TIRASPOLALAŠKERT 1:0
(Bizjak)

Ob 19.30:
CLUJ – LINCOLN RED IMPS 2:1

Ob 19.45:
MIDTJYLLANDCELTIC 1:1

Ob 20.00:
GALATASARAYPSV EINDHOVEN 1:5

Ob 20.15:
Y. BOYS – SLOVAN BRATISLAVA 0:0

Ob 20.30:
CRVENA ZVEZDA – KAIRAT ALMATY 1:2
SPARTA PRAGA – RAPID DUNAJ 1:2
(Petrovič)