Mura je evropsko sezono začela z dvema zmagama, v Prvi ligi pa je izgubila uvodni krog. Foto: www.alesfevzer.com
Mura je evropsko sezono začela z dvema zmagama, v Prvi ligi pa je izgubila uvodni krog. Foto: www.alesfevzer.com

Svoje morebitne nasprotnike v 3. krogu konferenčne lige so dobili tudi Domžale, Olimpija in Maribor. Domžale bodo igrale proti islandskemu Hafnarfjördurju ali norveškemu Rosenborgu, Olimpija proti makedonskemu Škupiju ali portugalski Santa Clari, morebitna tekmeca Maribora pa sta srbski Čukarički ali azerbajdžanski Sumgait.

Pričakovanja so jasna. Želja je, da se prek Fincev uvrstimo v 3. krog. Tekmeca smo analizirali, je premagljiv, igrišče pa bo pokazalo razmerje moči. Verjamem, da smo dobro pripravljeni, da bomo iz tekme v tekmo rasli. Fantje kažejo vnemo, upam, da bomo dosegli rezultat, ki si ga želimo,

Dejan Djuranović, trener Domžal

Domžalčani prvi v akcijo
Prvi bodo ta teden na evropsko sceno stopili Domžalčani. Potem ko so v 1. krogu kvalifikacij konferenčne lige izločili luksemburški Swift Hesperange s skupnim izidom 2:1, jih zdaj čaka finski predstavnik. Za primerjavo: po Transfermarktu so Domžale vredne šest milijonov evrov, Honka pa 2,58 milijona. Slednja je v 1. krogu izločila Runavik. "Pričakovanja so jasna. Želja je, da se prek Fincev uvrstimo v 3. krog. Tekmeca smo analizirali, je premagljiv, igrišče pa bo pokazalo razmerje moči. Verjamem, da smo dobro pripravljeni, da bomo iz tekme v tekmo rasli. Fantje kažejo vnemo, upam, da bomo dosegli rezultat, ki si ga želimo," je na novinarski konferenci dejal trener Domžal Dejan Djuranović. Domžale bodo v primeru uspeha v 3. krogu igrale proti Hafnarfjördurju ali Rosenborgu.

Slovenski prvaki proti neugodnemu Ludogorcu
V sredo bo lov na 3. krog kvalifikacij Lige prvakov začela Mura. Slovenski državni prvak je konec tedna v domačem prvenstvu izgubil proti Taboru z 0:3, toda predvsem na povratni tekmi 1. predkroga s Škendijo so izbranci Anteja Šimundže pokazali, da bodo tudi proti Ludgorcu poskušali drago prodati svojo kožo. Sobočani so Škendijo izločili z zmago z 1:0 v gosteh in s 5:0 doma. Toda tokrat Muro, ki ima na Transfermakrtu vrednost 7,61 milijona evrov, čaka uglednejši tekmec iz Bolgarije, ki ima petkrat vrednejšo ekipo (39,2 milijona). Njegov najvrednejši igralec je kapetan in bočni branilec Anton Nedjalkov. Bolgari so v 1. krogu izločili beloruski Šahtjor Soligorsk s skupnim izidom 2:0. "Najbolj pomembno je, da vsak pri sebi razčistimo zadeve. Na tekmi s Taborom smo zanemarili taktično kulturo, kar nas je krasilo v prejšnji sezoni," je po porazu s Taborom povedal Šimundža in hkrati opozoril, na kaj bo treba paziti proti naslednjemu tekmecu.

Če se bo Mura prebila čez Ludogorec, jo v 3. krogu čaka ali Olympiacos ali Neftči. Če pa bo Sobočanom spodletelo, jo nato čaka nastop v 3. krogu evropske lige, in sicer proti poražencu dvoboja med Ferencvarosom in Žalgirisom.

Mariborčani, ki so domače prvenstvo začeli z zmago na štajerskem derbiju (2:3), se bodo v četrtek pomerili s Hammarbyjem. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani, ki so domače prvenstvo začeli z zmago na štajerskem derbiju (2:3), se bodo v četrtek pomerili s Hammarbyjem. Foto: www.alesfevzer.com

Hammarby velik zalogaj za vijoličaste
V četrtek pa prva obračuna v 2. krogu konferenčne lige čakata Maribor in Olimpijo. Štajerci so že igrali, in sicer so v 1. krogu izločili armenski Urartu s skupnim izidom 2:0, zdaj pa jih čaka precej močnejši Hammarby s Švedske. Maribor ima vrednost 9,41 milijona, Hammarby pa 16,48 milijona. Tekma na Švedskem se bo začela ob 18.45. "Naslednji izpit bo neprimerno zahtevnejši, Hammarby je v tekmovalnem ritmu, ampak verjamem, da ob temeljiti pripravi in pravem obrazu ni nepremagljiv. Ko je Maribor pravi in se temeljito pripravi, je vedno vse mogoče," je o dvoboju s švedskim tekmecem za spletno stran Maribora povedal športni direktor Marko Šuler. Morebitna tekmeca Maribora v 3. krogu sta srbski Čukarički ali azerbajdžanski Sumgait.

Olimpija se bo pomerila z Birkirkaro
Tri četrt ure predtem se bo v Ljubljani začel dvoboj 2. kroga med Olimpijo in malteško Birkirkaro. Ljubljančani kot pokalni prvaki so bili v 1. krogu prosti, zasedbo Sava Miloševića pa tako čaka sploh prvi uradni obračun sezone, potem ko je bil prestavljen uvodni dvoboj v domačem prvenstvu z Domžalami. "Strokovni štab je opravil analizo nasprotnika, tako da bomo o Birkirkari vedeli vse, kar se da. V srečanje moramo stopiti maksimalno, saj vemo, kaj ta tekma in napredovanje pomeni za klub," je za klubsko spletno stran povedal povratnik v ljubljanski kolektiv Tomislav Tomić.

Olimpija bo v primeru napredovanja igrala proti makedonskemu Škupiju ali portugalski Santa Clari, morebitna tekmeca Maribora v 3. krogu pa sta srbski Čukarički ali azerbajdžanski Sumgait.

Liga prvakov

Pari 3. predkroga:
Olympiacos/Neftči − Mura/Ludogorec
Dinamo Zagreb/Omonoia − Legia Varšava/Flora Tallinn
Lincoln Red Imps/Cluj − Slovan Bratislava/Young Boys Bern
Kairat Almaty/Crvena zvezda − Alaškert/Šerif Tiraspol
Malmö/HJK Helsinki − Rangers
Ferencvaros/Žalgiris − Slavia Praga
PSV Eindhoven/Galatasaray − Celtic/Midtjylland
Spartak Moskva − Benfica
Genk − Šahtar Donjeck
Monaco − Rapid Dunaj/Sparta Praga


Pari 3. kroga kvalifikacij konferenčne lige:
Dinamo Tbilisi/Maccabi Haifa - Torshavn/Budućnost
Linfield/Borac Banja Luka - Šahtjor Soligorsk/Fola Esch
Shamrock Rovers - Teuta/Inter d'Escaldes
Riga/Škendija - Folgore/Hibernians
Priština/Connah's Quay Nomads - Valur/Bodo Glimt
Hafnarfjördur/Rosenborg - Domžale/Honka Espoo
Universitatea Craiova/Laci - Anderlecht
Vitesse - Dundalk/Levadia Tallinn
Dinamo Batumi7Bate Borisov - Petrocub Hincesti/Sivasspor
Škupi/Santa Clara - Olimpija/Birkirkara
Pacos de Ferreira - Larne/Aarhus
Austria Dunaj/Breidablik - Aberdeen/Häcken
Suduva/Rakow Czestochowa - Rubin
CSKA Sofija/Liepaja - Pogon Szczecin/Osijek
KUPS Kuopio/Vorskla Poltava - Astana/Aris Solun
Ujpest/Vaduz - Basel/Partizani
Luzenr - Drita/Feyenoord
Trabzonspor - Molde/Servette
Lokomotiv Plovdiv/Slovacko - Koebenhavn/Torpedo-Belaz Žodino
Panevezys/Vojvodina - Lask Linz
Soči/Kesla - Partizan/DunajskaStreda
Elfsborg/Milsami Orhei - Velež/AEK Atene
RFS/Puskas Akademia - Gent/Valerenga
Dudelange/Bohemian - Paok
Čukarički/Sumgait - Hammarby/Maribor
AEL Limassol/Vllaznia - Qarabag/Ašdod
Ararat Erevan/Slask Vroclav - Arda Kardžali/Hapoel Beršeba
Kolos Kovalivka - FCSB/Šahter Karagandi
Hiebrnian/Santa Coloma - Gzira United/Rijeka
Kauno Žalgiris/The New Saints - Viktoria Plzen/Dinamo Brest
Hajduk Split/Tobol Kostanay - Apollon Limassol/Žilina
Spartak Trnava/Sfantu Gheorghe - Sutjeska/Maccabi Tel Aviv