Dinamovi navijači to sezono ne bodo smeli na evropska gostovanja svojega kluba. Foto: EPA
Dinamovi navijači to sezono ne bodo smeli na evropska gostovanja svojega kluba. Foto: EPA

Dvoboj 3. kroga kvalifikacij Lige prvakov med hrvaškimi prvaki in atenskim klubom je zasenčilo dogajanje na ulicah grške prestolnice v noči s 7. na 8. avgust. Hudi spopadi so se končali s smrtjo 24-letnega Mikalisa Kacurisa.

Sorodna novica Vida v 100. minuti dramatične tekme v Atenah šokiral Dinamo

Uefa je zdaj sporočila, da imajo zaradi dogajanja v Atenah vsi navijači Dinama prepoved vstopa na gostovanja njihovega kluba v evropskih klubskih tekmovanjih. Prepoved velja vsaj za to sezono.

Krovna zveza je ob tem pozvala vodstvo Dinama, Hrvaško nogometno zvezo ter politični vrh, da pripravijo načrt za izkoreninjenje nasilja v nogometu. "Uefa pričakuje poročilo kluba o ukrepih, ki jih namerava sprejeti za odpravo te resne problematike," je zapisala organizacija, ki jo vodi Aleksander Čeferin.

Dinamo je sicer včeraj izpadel iz boja za Ligo prvakov, saj ga je po dramatični povratni tekmi AEK izločil, tako da bo hrvaški prvak evropska tekmovanja nadaljeval v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

Trener Dinama Igor Bišćan je poraz označil za morda celo najtežji trenutek v njegovem življenju. Dinamo je namreč do 92. minute vodil z 2:0, nato pa v sodnikovem dodatku dobil dva zadetka in nesrečno izpadel iz kvalifikacij Lige prvakov.