Jan Oblak verjame, da se bo krivulja obrnila. Foto: AP
Jan Oblak verjame, da se bo krivulja obrnila. Foto: AP

Pregovorno trda obramba je začela škripati. Na prvih 16 tekmah La Lige je prejela le šest zadetkov, na zadnjih osmih tekmah deset, v zadnjih štirih tekmah so od 12 možnih točk osvojili le pet. Za piko na i so Atleti izgubili še prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Chelseaju (0:1).

Sorodna novica Giroud s škarjicami premagal Oblaka, Bayern v Rimu kakor vihar

Trener Diego Simeone je kljub vsemu ohranil optimizem: "Če bi mi septembra kdo ponudil, da bomo izgubili prvo tekmo osmine finala le z 1:0 in bi hkrati vodili v La Ligi, bi to takoj podpisal. Povratna tekma bo naporna, a to velja prav za vsako tekmo Lige prvakov."

Simeone: Odločila je ena priložnost
Argentinec se je nato še obrnil na razplet torkove tekme: "Obe ekipi sta garali, igrali trdo, zato ni bilo veliko priložnosti za zadetek. Oni so izkoristili eno priložnost, in to je vse, kar za zdaj dela razliko. Drugi polčas je bil res izenačen, noben vratar ni ubranil strela."

Vseeno je moral Jan Oblak v mrežo po žogo, s škarjicami ga je premagal Olivier Giroud. Slovenski reprezentant je po tekmi razmišljal: "To je pač nogomet, enkrat zmagaš, drugič izgubiš. Pred nami je še povratna tekma, ohraniti moramo optimizem. V zadnjih tednih res ne igramo v najboljši formi, a stvari se spreminjajo. Moramo ostati pozitivni, sezona je dolga. Pokazati moramo, da smo še vedno močni in povezani."

Giroud osredotočen le na strel
Strelec edinega zadetka je podoživel svoj udarec: "Nisem razmišljal o zadetku, osredinjen sem bil le na to, da bi dobro zadel žogo. Srečen sem bil, ko sem videl, da je res pristala v mreži. Dobro poznamo prednost gola v gosteh, a to nas ne sme uspavati, pred nami je še ena tekma."

Hansi Flick – vse po načrtu. Foto: Reuters
Hansi Flick – vse po načrtu. Foto: Reuters

V torek je bila odigrana še tekma Lazio − Bayern, kjer si je branilec naslova z visoko zmago 4:1 na široko odprl vrata v četrtfinale. Nemci so že na začetku drugega polčasa povedli s 4:0 in razplet (vsaj prve tekme) je bil hitro znan.

Flick: V Ligi prvakov visoka motivacija
Trener bavarskih velikanov Hansi Flick je potegnil črto: "Vsi moji igralci so izpolnili pričakovanja. Naš cilj je bil, da gostitelje takoj spravimo pod pritisk, kar nam je imenitno uspevalo. S tem smo si ustvarili veliko priložnosti za zadetek. Zelo sem zadovoljen. Liga prvakov je res posebno tekmovanje, na teh tekmah so vsi igralci res motivirani."

Giroud z izjemnimi škarjicami ukanil Oblaka