Podobe, ki povedo več kot tisoč besed. Foto: Reuters
Podobe, ki povedo več kot tisoč besed. Foto: Reuters

Razmerje v strelih je bilo več kot zgovorno (17:5, 7:0 v okvir vrat). V prvem polčasu je z nekaj sreče po odboju žogo v gol poslal Thomas Müller, v drugem polčasu je bil dvakrat natančen še stroj za doseganje zadetkov Robert Lewandowski, ki je svoj seštevek golov v tem tekmovanju povišal že na 75.

Sorodna novica Bayern neusmiljen na Camp Nou, rdeči vragi na kolenih v Bernu

Pique upa na boljše čase
Izkušeni branilec Gerard Pique, ki je doživel vse najsvetlejše trenutke ekipe, je skoraj nemočno priznal: "Je, kar je. Tako dobri smo, kot kaže izid, to je naša realnost. Igrali smo doma, to je visok poraz, ne smemo si zatiskati oči. Dobro, ko bomo v popolni postavi, bomo boljši, vsaj upam."

Garcia: Takega izida si nismo zaslužili
Njegov partner v obrambi Garcia se s tem ni strinjal: "Mislim, da izid ne odraža pravih razmerij. Pri prvem golu se je žoga odbila od mene v mrežo, pri drugem se je žoga odbila od vratnice in pristala na nogah Lewandowskega. Takega izida si nismo zaslužili. Igrali smo proti Bayernu, ki je najbrž najboljša ekipa v Evropi. Vedeli smo, da nam ne bo lahko."

Bayern je v evropskih tekmovanjih neporažen že na 19 zaporednih tekmah. Foto: Reuters
Bayern je v evropskih tekmovanjih neporažen že na 19 zaporednih tekmah. Foto: Reuters

Nagelsmann navdušen nad ekipo
A podobno razmišljanje bi lahko uporabili pri Bayernu, kjer po menjavi trenerjev še ne igrajo popolnoma po viziji novega trenerja Juliana Nagelsmanna, pri nemškem velikanu vsi pravijo, da imajo še precej rezerv. Nagelsmann je bil navdušen nad obema strelcema: "Res sem srečen, da sta v naši ekipi. Danes smo igrali dobro, to je bilo ključno. V obrambi smo igrali nadzorovano. Prvih sedem ali osem minut, ko smo igrali premalo pogumno, naredili smo prilagoditve in izteklo se je super. Zadovoljen pa sem tudi, ker je obramba ostala brez prejetega zadetka."

Jasno šli po tri točke
Lewandowski je dodal: "V tekmo smo prišli z veliko spoštovanja. Ko igraš na Camp Nouu, se moraš vedno zavedati in pričakovati, da bodo igrali agresivno. A ves čas smo imeli vse pod nadzorom, pokazali smo, da je bil naš cilj od vsega začetka osvojiti tri točke."