Kylian Mbappe bo glavni adut PSG-ja na prvi tekmi. Trener Mauricio Pochettino upa, da bo lahko Neymar zaigral čez tri tedne na povratni tekmi. Foto: EPA
Kylian Mbappe bo glavni adut PSG-ja na prvi tekmi. Trener Mauricio Pochettino upa, da bo lahko Neymar zaigral čez tri tedne na povratni tekmi. Foto: EPA

Pred štirimi leti so Katalonci tri minute pred koncem vodili le s 3:1, nato pa je dvakrat zadel Neymar, Sergi Roberto (v torek ne bo igral zaradi poškodbe) pa je v 95. minuti poskrbel za veliko evforijo navijačev Barcelone. V središču dogajanja je bil nemški sodnik Deniz Aytekin. Marc-Andre ter Stegen, Samuel Umtiti, Sergio Busquets in Lionel Messi se radi spominjajo tega večera in tudi v torek si bodo skušali priigrati lepo prednost pred povratno tekmo na Parku Princev.

Ronald Koeman je po sedmih zaporednih zmagah v prvenstvu precej bolj optimističen. Foto: Reuters
Ronald Koeman je po sedmih zaporednih zmagah v prvenstvu precej bolj optimističen. Foto: Reuters

PSG brez Neymarja, di Marie in Bernata
Neymar je bil usoden za Parižane, a le štiri mesece pozneje je za 222 milijonov evrov okrepil prav serijske francoske prvake. V torek ne bo igral, saj je na tekmi francoskega pokala v Caenu odšepal z igrišča. Bolečine v levi nogi so se pojavile pri enem izmed naletov nogometašev Caena.

Mauricio Pochettino ne bo mogel računati kar na tri nosilce igre, saj sta poškodovana tudi Angel di Maria in Juan Bernat. Layvin Kurzawa, Marquinhos in Marco Verratti so bili na zelenici pred štiri leti in zelo verjetno bodo tudi začeli srečanje v torek.

Koeman računa na Messija v najboljši formi
"Že od žreba je jasno, da nas čaka izjemno težka naloga. V zadnjih dveh mesecih smo se močno izboljšali, PSG pa ima zares močno ekipo. Čakata nas dve zanimivi tekmi. Veliko je spodbudnih novic, Gerard Pique trenira z nami že pet dni. Ronald Araujo, Sergi Roberto, Ansu Fati in Philippe Coutinho bodo manjkali. Messi je najboljši nogometaš na svetu in na takih tekmah ga potrebujemo v najboljši formi," je odločen trener Ronald Koeman, ki po sedmih zaporednih zmagah v španskem prvenstvu precej lažje diha.

Pochettino: Glavni cilj PSG-ja je zmaga v Ligi prvakov
"To bo prav posebna tekma. Glavni cilj PSG-ja je zmaga v Ligi prvakov. V Parizu sem le 40 dni, vse govorice pa so usmerjene v tekmi z Barcelono. Manjkali bodo nosilce igre, a drugi igralci so odločni, da iztisnejo maksimum," je povedal trener PSG-ja Pochettino.

Nogometaši Leipziga ne bodo imeli prednosti domačega igrišča. Danes so preizkusili zelenico na Areni Ferenca Puskasa. Foto: Reuters
Nogometaši Leipziga ne bodo imeli prednosti domačega igrišča. Danes so preizkusili zelenico na Areni Ferenca Puskasa. Foto: Reuters

Vinčić bo sodil v Budimpešti
Na Ferenc Puskas Areni v Budimpešti se bosta srečala Leipzig in Liverpool. Sodil bo Mariborčan Slavko Vinčić. Njegova pomočnika bosta Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik pa bo Matej Jug iz Tolmina, ki je v nedeljo zvečer sodil na derbiju med Olimpijo in Muro v Stožicah.

Angleške ekipe ne smejo potovati v Nemčijo zaradi poostrenih ukrepov. Leipzig je edini zasledovalec Bayerna v Bundesligi. Tudi proti angleškim prvakom ni brez možnosti, saj so redsi v veliki krizi. V Premier ligi so izgubili trikrat zapored in sanj o ubranitvi naslova je konec.

Nagelsmann: Liverpool bo vse misli usmeril k Ligi prvakov
Trener Julian Nagelsmann je lani popeljal rdeče bike vse do polfinala. V torek ne bo mogel računati na Emila Forsberga, ki ima poškodovano koleno, Kevin Kampl bo začel tekmo.

"Liverpool je ena najboljših ekip na svetu. Veliko trenerjev mi je že povedalo, da je najtežje igrati proti Cityju in Liverpoolu, ker igralci odlično izpolnjujejo zamisli trenerja. Nekaj slabših izidov v Premier ligi nas ne bo zavedlo. Zdaj so že odpisali prvenstvo in vse misli bodo usmerili k Ligi prvakov," je razmišljal Nagelsmann.

Jürgen Klopp je prejel nekaj neprijetnih vprašanj na novinarski konferenci. Lani in predlani je prejemal pohvale, zdaj pa je moral pojasniti razloge za slabše predstave Liverpoola. Foto: Reuters
Jürgen Klopp je prejel nekaj neprijetnih vprašanj na novinarski konferenci. Lani in predlani je prejemal pohvale, zdaj pa je moral pojasniti razloge za slabše predstave Liverpoola. Foto: Reuters

Klopp: Na zadnjih tekmah so bile usodne velike napake posameznikov
Tudi Jürgen Klopp ima veliko težav. Obramba Liverpoola je daleč od šampionske. Virgil van Dijk, Joel Matip, James Milner, Joe Gomez in Diogo Jota so poškodovani. Vratar Alisson Becker si je na zadnjih dveh tekmah z Manchester Cityjem in Leicestrom privoščil neverjetne napake. Tudi Ozan Kabak, ki igra kot posojeni nogometaš Schalkeja, se ni izkazal.

"Ko sem si ogledal tekmi proti Cityju in Leicestru, nisem imel občutka, da smo bili slabi. Prejeli smo kar sedem golov. To se je zgodilo zaradi velikih napak posameznikov. Pogovorili smo se o tem. V zadnjem mesecu smo odigrali tudi nekaj zelo dobrih tekem," je povedal "Kloppo".

Kapetan Jordan Henderson je dodal: "To je nova priložnost za nas, nov velik izziv. Prepričan sem, da nam lahko uspe v Ligi prvakov. Zelo se pozna, da si tekme hitro sledijo, treningi so kratki, a intenzivni. Leipzig ima odlične igralce in studioznega trenerja. Vsi se tega zavedamo."


Osmina finala, prve tekme, torek ob 21.00:
RB LEIPZIG - LIVERPOOL (v Budimpešti)

Verjetni postavi:

Leipzig: Gulacsi, Klostermann, Orban, Upamecano, Mukiele, Sabitzer, Kampl, Angelino, Nkunku, Olmo, Poulsen.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson, Thiago Alcantara, Wijnaldum, Jones, Salah, Firmino, Mane.

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)


BARCELONA - PARIS SG

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen, Dest, Mingueza, Lenglet, Jordi Alba, de Jong, Busquets, Pedri, Messi, Griezmann, Dembele.

Paris SG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa, Gueye, Verratti, Paredes, Kean, Icardi, Mbappe.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 10. marca.


Sreda ob 21.00:
PORTO - JUVENTUS

Verjetni postavi:
Porto: Marchesin, Manafa, Pepe, Mbemba, Zaidu, Sergio Oliveira, Uribe, Otavio, Corona, Marega, Diaz.

Juventus: Szczesny, Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro, Chiesa, Rabiot, Bentancur, McKennie, Morata, Ronaldo.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)


SEVILLA - BORUSSIA DORTMUND

Verjetni postavi:

Sevilla: Bounou, Aleix, Kounde, Carlos, Escudero, Jordan, Fernando, Rakitić, Suso, En Nesyri, Gomez.

Borussia (D): Hitz, Morey, Akanji, Hummels, Guerreiro, Can, Delaney, Sancho, Reus, Reyna, Haaland.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 9. marca.


Torek, 23. februarja, ob 21.00:
LAZIO - BAYERN

ATLETICO MADRID - CHELSEA (v Bukarešti)

Povratni tekmi bosta 17. marca.


Sreda, 24. februarja, ob 21.00:
BORUSSIA (M) - MANCHESTER CITY (v Budimpešti)

ATALANTA - REAL MADRID

Povratni tekmi bosta 16. marca.