Marcus Rashford je odločil derbi na praznem stadionu Park princev. Foto: Reuters
Marcus Rashford je odločil derbi na praznem stadionu Park princev. Foto: Reuters

Fernandes opravil "popravni" izpit
Rdeči vragi so povedli v 23. minuti. Po prekršku Abdouja Dialla nad Anthonyjem Martialom je sodnik Antonio Mateu Lahoz pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zelo ležerno izvajal Bruno Fernandes, tako da mu jo je vratar Keylor Navas ubranil. A ker Navas ni stal na golovi črti, je španski sodnik Lahoz dosodil ponovitev najstrožje kazni. Tokrat je Fernandes streljal povsem enako in bil uspešen, saj se je Navas vrgel v drugo smer.

Neymar v primežu Scotta McTominaya in Freda. Foto: Reuters
Neymar v primežu Scotta McTominaya in Freda. Foto: Reuters

Martial z avtogolom izenačil
PSG je izenačil v 55. minuti. Neymar je podal iz kota v kazenski prostor, kjer je Martial žogo nespretno poslal za hrbet lastnega vratarja Davida De Gee. Obe ekipi sta imeli v nadaljevanju kar nekaj priložnosti za vodstvo in tri točke.

Rashford matiral Navasa
Odločitev o zmagovalcu je naposled padla v 87. minuti. Rashford je kakšnih 20 metrov stran od vrat PSG-ja prejel podajo Paula Pogbaja, nato pa silovito potegnil, se otresel Danila Pereire in z diagonalnim strelom za vratnico ukanil Navasa.

Immobile blestel proti nekdanjemu klubu
Na derbiju skupine F je do pomembne zmage prišel Lazio. Rimljani so na olimpijskem stadionu pred 1000 gledalci ugnali dortmundsko Borussio s 3:1.

Ciro Immobile je bil nerešljiva uganka za obrambo Borussie. Foto: Reuters
Ciro Immobile je bil nerešljiva uganka za obrambo Borussie. Foto: Reuters

Lazio, ki je v soboto doživel polom v Genovi proti Sampdorii (0:3), je povedel že v 6. minuti. Branilec Borussie Thomas Meunier je naredil veliko napako pred svojim kazenskim prostorom. Do žoge je prišel Joaquin Correa, ki je pred vrati zaposlil Cira Immobileja. Najboljši strelec Serie A v pretekli sezoni je z osmih metrov z levico zlahka matiral Marwina Hitza. Odlični napadalec je v sezoni 2014/15 igral za Dortmundčane in je bil tokrat še posebej motiviran.

V 23. minuti je po podaji iz kota do strela z glavo prišel Luiz Felipe, Hitz pa je nespretno posredoval in potisnil žogo v lastno mrežo.

Pri Borussii se v napadu vse vrti okrog Erlinga Haalanda. Norveški čudežni deček je znova udaril v 71. minuti, ko je s 13 metrov pospravil žogo pod prečko po podaji Giovannija Reyne.

Sredi največje premoči nemških podprvakov sta odlično akcijo izvedla Luis Alberto in Immobile. Napadalec je podal pred vrata, kjer je rezervist Jean Daniel Akpa-Akpro z levico postavil končni izid.

Juventus je zmagal z 2:0 v Kijevu. Foto: EPA
Juventus je zmagal z 2:0 v Kijevu. Foto: EPA

Kehl: To je bila obupna predstava!
Trener Borussie Lucien Favre je bil popolnoma na tleh po koncu tekme. Poudaril je, da ga njegovi izbranci že dolgo niso tako razočarali.

Športni direktor Sebastian Kehl je bil ostrejši: "S tako igro nimamo nobenih možnosti za uspeh v letošnji sezoni. V Ligi prvakov nimam kaj iskati, če bomo tako nadaljevali. To je bila obupna predstava! Nisem videl prave želje, izgubili smo vse dvoboje na sredini igrišča, nobene discipline ni bilo v igri."

Poraza Verbiča in Blažiča
Prvi dan so zaigrali tudi trije Slovenci. Benjamin Verbič je z Dinamom Kijev gostil Juventus in moral priznati poraz z 2:0. Oba gola za goste je dosegel Alvaro Morata. Verbič je igral od 71. minute. Miha Blažič pa je za Ferencvaros odigral vso tekmo ob porazu (5:1) v Barceloni.

Miha Blažič je v eni od akcij takole poskušal ustaviti Lionela Messija. Foto: Reuters
Miha Blažič je v eni od akcij takole poskušal ustaviti Lionela Messija. Foto: Reuters

Zmaga Kampla, ki je podal za zadetek Angelina
Kevin Kampl se je z Leipzigom veselil zmage 2:0 nad Istanbulom, pri čemer je Kampl igral do 58. minute in podal za prvi gol Angelina.

Okužbi pri Leipzigu in Bayernu
Nekaj ur pred začetkom tekem so okužbi z novim koronavirusom potrdili pri članu Leipziga Amadouju Haidarju in Bayerna Sergiu Gnabryju. Oba sta brez simptomov in v samoizolaciji.

Leipzig in Barcelona odlično začela novo sezono Lige prvakov

1. krog, skupina E:
CHELSEA – SEVILLA 0:0

Chelsea: Mendy, James, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Jorginho (65./Kovačić), Kante, Pulisic (91./Hudson Odoi), Havertz, Mount (62./Ziyech), Werner (91./Abraham).

Sevilla: Bono, Jesus Navas, Sergi Gomez (33./Jordan), Diego Carlos, Acuna, Rakitić (80./Vazquez), Fernando, Gudelj, Suso (58./O. Torres), L. de Jong (80./En Nesyri), Ocampos.

Sodnik: Davide Massa (Italija)

RENNES – KRASNODAR 1:1 (0:0)
Guirassy 56./11-m; Ramirez 59.


Skupina F:
ZENIT – CLUB BRUGGE 1:2 (0:0)
Horvath 74./ag; Dennis 63., de Ketelaere 94.

LAZIO – BORUSSIA DORTMUND 3:1 (2:0)
Immobile 6., Hitz 23./ag, Akpa-Akpro 76.; Haaland 71.

Lazio: Strakosha, Patric, Luiz Felipe (51./Hoedt), Acerbi, Marušić, Lucas Leiva, Fares, Milinković-Savić (67./Akpa Akpro), Luis Alberto (80./Parolo), Immobile (80./Caicedo), Correa (67./Muriqi).

Borussia (D): Hitz, Piszczek (65./Brandt), Hummels, Delaney, Meunier, Bellingham (46./Reyna), Witsel, Guerreiro, Sancho, Reus (78./Reinier), Haaland.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)


Skupina G:
DINAMO KIJEV – JUVENTUS 0:2 (0:0)
Morata 46., 84.

Dinamo Kijev: Buščan, Kedziora, Zabarnji, Mikolenko, Karavajev (70./Popov), Bujalski (89./Garmaš), Sidorčuk, Šaparenko, Cigankov (70./Verbič), Supriaga, de Pena (60./Gerson Rodrigues).

Juventus: Szczesny, Danilo, Bonucci, Chiellini (19./Demiral), Bentancur (79./Arthur), Rabiot, Chiesa, Cuadrado, Ramsey (79./Bernardeschi), Kuluševski (56./Dybala), Morata.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)

BARCELONA – FERENCVAROS 5:1 (2:0)
Messi 27./11-m, Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., Dembele 89.; Karatin 70./11m
RK: Pique 68./Barcelona
Miha Blažič je za Ferencvaros igral vso tekmo.


Skupina H:
PARIS SG – MANCHESTER UNITED 1:2 (0:1)
Martial 55./ag; Fernandes 23./11-m, Rashford 87.

Paris SG: Navas, Florenzi (78./Dagba), Diallo, Kimpembe, Kurzawa (86./Bakker), Ander Herrera (78./Rafinha), Danilo Pereira, Gueye (46./Kean), di Maria (86./Sarabia), Neymar, Mbappe.

Man. United: de Gea, Tuanzebe, Lindelöf, Shaw, Wan-Bissaka, Alex Telles (67./Pogba), McTominay, Fred, Bruno Fernandes (88./van de Beek), Martial (88./James), Rashford.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

RB LEIPZIG – ISTANBUL BASAKSEHIR 2:0 (2:0)
Angelino 16., 20.
Kevin Kampl je za Leipzig igral do 58. minute.

Juventus zanesljivo slavil v Kijevu