Real je na dobri poti, da se uvrsti v polfinale. Foto: Reuters
Real je na dobri poti, da se uvrsti v polfinale. Foto: Reuters

Trener Reala Zinedine Zidane je bil po razpletu razumljivo zadovoljen: "Občutek je dober, zelo sem ponosen na svoje varovance. Igrali smo dobro, nekaj težav smo imeli le na začetku drugega polčasa, a ostati moramo previdni, še vedno nas čaka povratna tekma."

Sorodna novica Vinicius Junior junak zmage Reala, Foden za slavje Cityja zadel v 90. minuti

Zidane: Imeli so le en strel
Prav na začetku drugega polčasa je Liverpool izkoristil eno od redkih priložnosti in po golu Moja Salaha znižal na 2:1. "Imeli so en strel na gol in ga izkoristili. Tako dejstvo je težko sprejeti, a to je nogomet. Žoga je padla ravno na napačno mesto in to je to, a generalno sem zadovoljen z razpletom," je še dodal francoski strateg.

Klopp: Take napake se dogajajo
Resnici na ljubo se je nekaj podobnega zgodilo tudi Liverpoolu pri golu za 2:0, kar je obžaloval trener rdečih Jürgen Klopp: "Ah, drugi gol, take napake se dogajajo. Nisem bil zadovoljen, kako smo takrat igrali z žogo. V takih trenutkih je treba igrati bolje. Če povem po resnici, si kaj več od takega razpleta tudi nismo zaslužili. A gol na začetku drugega polčasa nam daje upanje, na njem lahko gradimo na povratni tekmi."

Klopp, ki je z Liverpoolom že osvojil Ligo prvakov, je še dodal: "Če želiš v polfinale, si moraš to preprosto zaslužiti. Danes je bilo jasno, da si tega ta trenutek ne zaslužimo. A dali smo gol in še vedno imamo povratno tekmo."

Real Madrid z lepo popotnico v Liverpool
Real je obžaloval nekatere zapravljene priložnosti. Foto: Reuters
Real je obžaloval nekatere zapravljene priložnosti. Foto: Reuters

Asensio vesel dviga forme
Prej omenjeni gol za 2:0 je spretno dosegel Marco Asensio, ki je kaznoval slabo izbijanje Trenta Alexandra Arnolda: "Vesel sem, kako nam stvari gredo dobro od nog. Stvari se nam sestavljajo prav v ključnem delu sezone. Kar pa se tiče tekme, vedeli smo, da moramo napadati njihov prazen prostor za njihovimi branilci, to nam je v popolnosti uspelo. Igrali smo z veliko energije, rezultat je dober."

Mijatović: Najboljših 45 minut letos
Nekdanji športni direktor Reala Predrag Mijatović pa je ocenil: "Prvi polčas je bil brez kančka dvoma najboljših 45 minut Reala v tej sezoni. Ko je bilo treba dvigniti raven igre, jim je to uspelo. Sistem 4-3-3 je za to zasedbo idealen, Zidane mora v njem vztrajati."

Majhna prednost za City
Na drugi torkovi tekmi je Manchester City v izdihljajih tekme premagal Borussio Dortmund z 2:1, v 90. minuti je zadel Phil Foden. Trener vodilne ekipe v angleškem prvenstvu Pep Guardiola je komentiral: "Moram čestitati igralcem, ker so vztrajali do konca. Nasprotnik je igral čvrsto in nam onemogočal razvoj igre. A nam je le uspelo zmagati. Zdaj vemo marsikaj za povratno tekmo."