Šeško je bil znova nevaren v igri z glavo. Foto: Reuters
Šeško je bil znova nevaren v igri z glavo. Foto: Reuters

Večina statističnih podatkov (podaje, posest žoge ...) kaže na zelo izenačen obračun, ampak število strelov v okvir vrat (9:3) kaže, da je bil Leipzig zelo blizu vsaj remiju, če ne celo zmagi. V resnici je že v drugi minuti žogo spravil v mrežo, a je bil gol Benjamina Šeška iz druge minute razveljavljen zaradi prekrška v isti akciji.

Sorodna novica Šešku ni uspelo zadeti, Realu zmago z mojstrovino zagotovil Brahim Diaz

Šeško verjame v nove priložnosti
"Igrali smo dobro in dokazali, da imamo dovolj kakovosti, a danes se enostavno ni izšlo. Lahko le upam, da bo na povratni tekmi drugače. Preprosto moramo verjeti, da si bomo priigrali priložnosti," je v prihodnost pogledal Šeško, o svoji igri pa še dodal: "Vesel sem, da se znajdem v priložnostih za gol, moja naloga na naslednjih tekmah pa je, da jih nadgradim v zadetek, kar bo res ključnega pomena v lovu na zmago."

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Niti Rose ne gre v Španijo z belo zastavo
Trener Leipziga Marco Rose je podal oceno: "Moja ekipa je bila pogumna. Uresničili smo večino dogovorov, kot je bil ta, kako ustaviti Viniciusa. Na začetku drugega polčasa smo prejeli neverjetni gol. Ni kaj, tudi taki goli se zgodijo, ampak morali bi biti bolj učinkoviti pri svojih priložnostih. Seveda bi bilo marsikaj lahko bolje, a na povratno tekmo ne gremo z belo zastavo. Realu ne bomo ničesar podarili, če želijo napredovati, se bodo morali res potruditi."

Tekmo je odločila mojstrovina Brahima Diaza. Foto: Reuters
Tekmo je odločila mojstrovina Brahima Diaza. Foto: Reuters

Diaz bi lahko ostal na tleh, a je nadaljeval
'Neverjetni gol' je bil delo Brahima Diaza, ki je žogo dobil na desni strani, najprej je dobil udarec po nogah, se z obema rokama že dotaknil tal, a se hitro dvignil, preigral tri igralce in še vedno precej z desne strani sprožil močan strel, ki je končal v vratih. "Takoj, ko sem prejel žogo, sem imel občutek, da se bodo obrambni igralci začeli pritoževati o simulaciji prekrška, zato sem nadaljeval akcijo, stekel in udaril po žogi. A ni bil samo moj gol, imeli smo še nekaj priložnosti, da zabijemo še kakšen gol in si naberemo še višjo prednost."

Lunin ubranil devet strelov
Podobnega mnenja je bil tudi trener Carlo Ancelotti: "Po pravici povedano bi v drugem polčasu lahko zabili še kakšen gol, res pa je, da bi se tekma lahko končala tudi drugače. Lunin je odigral res dobro tekmo. V Nemčiji je vedno težko igrati, ne smemo misliti, da je vsega konec, čaka nas še 90 minut tekme." Vratar Reala Andrej Lunin je imel odličen večer, saj je posredoval kar devetkrat, vselej pa je izšel kot zmagovalec.

Guardiola po zmagi ponosen
Branilec naslova Manchester City pa si je pred povratno tekmo nabral še višjo prednost, saj je v gosteh premagal København s 3:1. "To je bila dobra tekma, sem zadovoljen. Ponosen sem na svoje fante, ker so prikazali res dober tempo igre, a skupni zmagovalec še ni znan. Upam, da bomo stvar končali pred svojimi navijači in napredovali v naslednji krog," je tekmo ocenil trener Cityja Pep Guardiola.