Jan Oblak ni imel veliko dela, v pravih trenutkih pa je bil na pravem mestu. Foto: Reuters
Jan Oblak ni imel veliko dela, v pravih trenutkih pa je bil na pravem mestu. Foto: Reuters

Atletico je tekmo dobil s svojim najbolj tipičnim izidom 1:0. Španci so do zadetka prišli že v četrti minuti, ko je bil pri izvajanju prvega kota na tekmi izjemno priseben Saul Niguez, nato so zgradili neprebojni zid, ki je popolnoma nevtraliziral Liverpool. Branilec naslova v 90 minutah namreč ni sprožil niti enega strela v okvir vrat.

Oblak izenačil ter Stegna
Slovenski vratar Jan Oblak je v Ligi prvakov ostal nepremagan še na 26. tekmi (od 49). Od sezone 2013/2014 se s tem lahko pohvali le še Marc Andre ter Stegen, ki pa je imel na voljo 57 tekem.

Jürgen Klopp po tekmi ni bil pretirano razočaran. Foto: Reuters
Jürgen Klopp po tekmi ni bil pretirano razočaran. Foto: Reuters

Navijači so ustvarili odlično razpoloženje
Nemočni Liverpool bi lahko prejel tudi drugi zadetek. Angleži so na zadnjih desetih gostujočih tekmah izgubili kar šestkrat, a pri rdečih ni znaka za alarm. Trener Jürgen Klopp se dobro zaveda, da Anfield z zvestimi navijači prinaša velik plus: "Nimam težav z današnjim razpletom. Na obrazih navijačev Atletica sem videl veliko veselih obrazov. To popolnoma razumem, zanje je to velika zmaga. Navijači so res ustvarili odlično vzdušje. A bom rekel odkrito, še zdaleč ni konec. To je vse, kar čutim."

13 tekem, 12 zmag, 11-krat brez gola
Skoraj neverjetna je statistika Atletica, saj je na zadnjih 13 evropskih tekmah na svoji zelenici zmagal kar 12-krat (enkrat je remiziral), pri tem pa mrežo ohranil nedotaknjeno kar 11-krat! Trener Atletica Diego Simeone je bil z razpletom seveda zadovoljen: "Gostili smo najboljšo ekipo na svetu in jo premagali. A to je šele prvi polčas celotnega obračuna. Res so bili zelo nevarni, na drugi tekmi nas čaka naporen test."

Saul Niguez je postal drugi igralec Atletica, ki je v Ligi prvakov zabil deset golov, to je uspelo le še Anotoinu Griezmannu (21).

Erling Braut Haaland je bil na pravem mestu. Foto: Reuters
Erling Braut Haaland je bil na pravem mestu. Foto: Reuters

Haaland drugi najstnik z desetimi goli
Pri desetici pa je že Erling Braut Haaland, ki je zabil oba gola Borussie Dortmund pri zmagi nad PSG-jem (2:1). Norvežan je prvih osem golov jeseni dosegel za Salzburg, s torkovima goloma pa je postal šele drugi najstnik z desetimi goli v Ligi prvakov. To je uspelo le še Kylianu Mbappeju (13), ki je igral na drugi strani.

Mladenič užival v tekmi
Haaland je od svojega debija na sedmih tekmah za Dortmund v vseh tekmovanjih dosegel neverjetnih 11 zadetkov, s čimer je v tem obdobju najbolj produktiven nogometaš v elitnih petih ligah. "To so trenutki, zaradi katerih sploh igram nogomet. Res sem užival v tekmi," se je smejalo mladeniču.

Tuchel: Delali smo neumne napake
Strateg PSG-ja Thomas Tuchel (ki je prej deloval prav pri Borussii) je ocenil tekmo: "Premalo smo imeli žoge v svoji posesti. Naredili smo nekaj neumnih napak, nespametno smo izgubljali žogo. Izgubili smo, a pred povratno tekmo imamo na voljo še nekaj tekem, da pridemo v pravi ritem."

Atletico strl Liverpool, Borussia pa PSG