Taktični velemojster Julian Nagelsmann, ki velja za enega najbolj cenjenih strategov v Nemčiji, bo skušal presenetiti Oleja Gunnarja Solskjaerja. Foto: EPA
Taktični velemojster Julian Nagelsmann, ki velja za enega najbolj cenjenih strategov v Nemčiji, bo skušal presenetiti Oleja Gunnarja Solskjaerja. Foto: EPA

V skupini H imajo tri ekipe pred zadnjim krogom po devet točk. PSG bo gostil odpisani Basaksehir in z zmago na Parku princev bi si zagotovil prvo mesto.

Cavani in Martial ostala doma
Boj za drugo mesto bo ogorčen. Konec oktobra je Manchester United odpravil Leipzig na Old Traffordu kar s 5:0. Marcus Rashford je dosegel hat-trick. Trener Ole Gunnar Solskjaer ima nekaj težav. Edinson Cavani in Anthony Martial sta poškodovana in nista prišla v Leipzig.

Gostovanja pisana na kožo vragom
United je izjemen na gostovanjih, dobil je zadnjih devet tekem v gosteh v Premier ligi in s tem postavil klubski rekord. Na Old Traffordu je na petih tekmah zbral le štiri točke. Na "domači" lestvici je na mestih, ki vodijo v Championship, na "gostujoči" lestvici pa je na prvem mestu s tekmo manj!

Tudi v Ligi prvakov so rdeči vragi v Parizu osvojili tri točke (1:2), prejšnji teden pa so doma izgubili proti PSG-ju z 1:3, kar pomeni, da zelo verjetno ne bodo končali na prvem mestu zaradi slabše razlike v zadetkih na medsebojnih tekmah.

"V torek nas čaka zares velika tekma. Izločilni boji so na sporedu februarja in marca, za nas pa že jutri. Takih tekem se najbolj veselim. Zmaga s 5:0 na Old Traffordu nas ne bo zavedla. O tej tekmi se sploh ne pogovarjamo. Zavedam se, da smo veliko stvari naredili pravilno. Leipzig je zelo nepredvidljiva ekipa, kar smo videli v tej skupini. Ko sem spremljal žreb skupin, sem pričakoval, da bo odločal zadnji krog," je poudaril Solskjaer.

"Nikakor ne bomo igrali na remi. Ne bomo le sproščeno čakali, da se tekma konča z 0:0. To ni v naših genih," je še dodal junak finala Lige prvakov maja 1999 v Barceloni.

Kapetan Harry Maguire je dodal: "Manchester United je velik klub. Uvrstiti se mora v osmino finala in sploh ni pomembno, kdo so naši tekmeci v skupini. Vsi smo prepričani v uspeh."

Marcus Rashford je na Old Traffordu trikrat zatresel mrežo Leipziga. Foto: EPA
Marcus Rashford je na Old Traffordu trikrat zatresel mrežo Leipziga. Foto: EPA

Nagelsmann: Tudi morebitno vodstvo nas ne bo uspavalo
Leipzig je v soboto prikazal odlično predstavo v Münchnu. Dvakrat je vodil proti vodilnemu Bayernu, a je Thomas Müller rešil točko za Bavarce (3:3).

Trener Julian Nagelsmann je imel v mislih jutrišnjo težko preizkušnjo, saj je v nemškem prvenstvu še veliko popravih izpitov. V Ligi prvakov ni več nobenega. Če rdeči biki ne bodo osvojili treh točk, se bodo preselili v Evropsko ligo. To bi bilo veliko razočaranje za ekipo, ki je še avgusta igrala v polfinalu Lige prvakov.

"Zelo veliko smo se naučili iz poraza na prvi tekmi. Malo priložnosti so nam dopustili, imajo strnjeno obrambo. Zdaj bomo igrali drugače. Prepričan sem, da bomo nevarni in uspelo nam bo priti za njihovo zadnjo vrsto. Ogledal sem se njihove zadnje tekme. Večkrat so se že vrnili po zaostanku. Tudi morebitno vodstvo nas ne bo uspavalo," je povedal trener Nagelsmann.

Kampl bo verjetno začel na klopi
Kevin Kampl, ki si je prejšnji teden v Carigradu lažje poškodoval nogo, bo zelo verjetno začel srečanje na klopi. Tudi Justin Kluivert in Christopher Nkunku, ki sta blestela na Allianz Areni, ne bosta v začetni postavi. Joker Alexander Sörloth, ki je prejšnjo sredo odločil v Carigradu v sodnikovem dodatku, bo znova v vlogi jokerja.

Ronald Koeman in Lionel Messi sta lahko zadovoljna s predstavami v Ligi prvakov. Barcelona je edina ekipa, ki je osvojila maksimalnih 15 točk. V španskem prvenstvu je zgodba popolnoma drugačna in zaostanek za vodilnim Atleticom znaša že 12 točk. Foto: EPA
Ronald Koeman in Lionel Messi sta lahko zadovoljna s predstavami v Ligi prvakov. Barcelona je edina ekipa, ki je osvojila maksimalnih 15 točk. V španskem prvenstvu je zgodba popolnoma drugačna in zaostanek za vodilnim Atleticom znaša že 12 točk. Foto: EPA

Koeman se veseli srečanja Messija in Ronalda
Za prvo mesto v skupini G se bosta na Camp Nouu srečala Barcelona in Juventus. Stara dama je v Torinu izgubila z 0:2 in težko je verjeti, da bi uspela priti do visoke zmage in preboja na vrh skupine. Katalonci imajo ogromne težave v prvenstvu, kjer zaostajajo že ogromnih 12 točk za vodilnim Atleticom. V Torinu ni igral Cristiano Ronaldo, ki pa je potoval v Barcelono in znova se bo srečal z Lionelom Messijem.

"Fantastično je, da sta oba na tako visokem nivoju že 15 let. Zame sta najboljša nogometaša na svetu. Zelo sta si različna v slogu igre, vendar imata vse potrebno za doseganje zadetkov in osvajanje lovorik. Ne smemo se spraševati, kdo je boljši. Vsi moramo uživati v predstavi jutri zvečer," je pojasnil trener Barcelone Ronald Koeman.

Dembele več časa na bolniški kot pa na igrišču
Znova se je poškodoval Ousmane Dembele. Tokrat jo je skupila stegenska mišica njegove desne noge, za zdaj ni znano, koliko časa bo odsoten z igrišč. Dembele se je poškodoval na tekmi s Cadizom, ki jo je Barca nepričakovano izgubila z 1:2.

Odkar je Dembele za skupno približno 145 milijonov evrov pred tremi leti prišel v klub, je več časa na bolniški kot pa na igrišču. V prejšnji sezoni je tako igral na le devetih tekmah, nekoliko bolje pa je bilo v tem koledarskem letu, ko je dosegel štiri gole, kljub temu pa je njegov skupni števec nastopov in golov skromen: v treh letih in pol je na 86 tekmah za Barco dosegel 23 zadetkov.

Lazio potrebuje še točko proti Bruggeju
V skupini B si je dortmundska Borussia že zagotovila preboj v osmino finala. Lazio in Club Brugge se bosta na olimpijskem stadionu v Rimu pomerila za drugo mesto. Rimljanom zadostuje že točka in so v vlogi velikega favorita.

V Ligi prvakov za tri vstopnice izločilnih bojev

6., zadnji krog, torek, skupina E, ob 21.00:
CHELSEA – KRASNODAR

RENNES – SEVILLA

Lestvica:                            
CHELSEA *          5  4 1 0 13:1 13  
SEVILLA *          5  3 1 1  4:6 10  
KRASNODAR          5  1 1 3  4:8  4  
RENNES             5  0 1 4  2:8  1  
          * - v osmini finala        

Skupina F, ob 18.55:
ZENIT – BORUSSIA DORTMUND

LAZIO – CLUB BRUGGE

Lestvica:                           
BORUSSIA DORTMUND * 5  3 1 1 10:4 10
LAZIO               5  2 3 0  9:5  9
CLUB BRUGGE         5  2 1 2  6:8  7
ZENIT               5  0 1 4  3:11 1
          * - v osmini finala       

Skupina G, ob 21.00:
BARCELONA – JUVENTUS

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Jordi Alba, Pjanić, F. de Jong, Messi, Griezmann, Pedri, Braithwaite.

Juventus: Szczęsny, Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro, Chiesa, Arthur, McKennie, Ramsey, Morata, Ronaldo.

Sodnik: Tobias Stieler (Nemčija)

DINAMO KIJEV – FERENCVAROS (Verbič; Blažič)

Lestvica:                           
BARCELONA *       5  5 0 0 16:2  15 
JUVENTUS *        5  4 0 1 11:4  12 
DINAMO KIJEV      5  0 1 4  3:13  1 
FERENCVAROS       5  0 1 4  5:16  1 
          * - v osmini finala       

Skupina H, ob 21.00:
RB LEIPZIG – MANCHESTER UNITED

Verjetni postavi:

Leipzig: Gulacsi, Orban, Konate, Halstenberg, Mukiele, Haidara, Sabitzer (Kampl), Angelino, Dani Olmo, Forsberg, Poulsen.

Man. United: de Gea, Tuanzebe, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka, McTominay, Pogba, Telles, Bruno Fernandes, Greenwood, Rashford.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

PARIS SG – ISTANBUL BASAKSEHIR

Lestvica:                          
MANCHESTER UNITED  5  3 0 2 13:7  9
PARIS SG           5  3 0 2  8:5  9
RB LEIPZIG         5  3 0 2  8:10 9
ISTANBUL BASAK.    5  1 0 4  6:13 3