Edin Terzić si je po tekmi dal duška. Foto: Reuters
Edin Terzić si je po tekmi dal duška. Foto: Reuters

Kako ne bi?! Borussia Dortmund je tudi na povratni tekmi premagala favorizirani Paris SG z 1:0 in se še tretjič uvrstila v finale najpomembnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Francozi so bili aktivni, na povratni tekmi so kar štirikrat stresli okvir vrat (na prvi tekmi še dvakrat), a Nemci so nekako le zdržali. Edin Terzić je podoživel napete trenutke: "Na trenutke smo zelo trpeli, vendar smo pokazali zelo dobro igro proti ekipi, ki je napadalno zelo močna, hitra in mobilna. Dvakrat smo ohranili mrežo nedotaknjeno, kar je res neverjetno in izjemno."

Sorodna novica Hummels popeljal Dortmund v finale, nova evropska zaušnica PSG-ju

"Izjemna moštvena predstava"
Edini gol na povratni tekmi je zabil Mats Hummels, a Terzić je pohvalil celoten kader: "To je bila izjemna moštvena predstava. Če tega nimaš, nimaš možnosti, da ne bi prejel gola, in to na obeh tekmah. Brez ekipne igre je to nemogoče. V drugem polčasu je šlo prav za to, fantom sem rekel, naj naredijo vse v obrambi, naj blokirajo strele in dajo vse, kar imajo. Priznam pa, da smo imeli tudi nekaj sreče."

Borussii ne gre najbolje na državnem prvenstvu, kjer je na petem mestu. "Upali smo, da bomo imeli več uspeha v Bundesligi. No, ta razplet nam prinaša več razlogov za slavje." Na zadnji stopnici jih bo zdaj čakal Real ali Bayern, jasno pa je, da v vsakem primeru ne bodo favoriti, s čimer se je strinjal tudi Terzić: "Tako je, s katero koli ekipo se bomo na koncu pomerili, bo to izjemno težko. Ampak navsezadnje bo šlo za eno samo tekmo, kjer je vse mogoče. Letošnja sezona to dokazuje.”

Hummels ves čas verjel v finale
Edini strelec na povratni tekmi je bil torej 35-letni Hummels, ki je bil razumljivo dobre volje: "V karieri sem v Ligi prvakov dosegel samo pet golov, kar je premalo, vesel sem, da sem številko lahko povečal. Že od druge tekme skupinskega dela smo verjeli, da lahko zmagamo prav na vsaki tekmi, ne vem, zakaj ne bi tudi v finalu v Wembleyju. Bili smo aktivni in smo lahko dvignili tempo igre. To je bil naš recept za današnji uspeh."

Mats Hummels si zdaj želi iti z rumenimi do konca. Foto: Reuters
Mats Hummels si zdaj želi iti z rumenimi do konca. Foto: Reuters

Na drugi strani je bil trener gostiteljev Luis Enrique razočaran: "Če sem iskren, smo si zaslužili zmago. Imeli smo kar 31 strelov in štirikrat zadeli okvir vrat, na obeh tekmah skupaj pa kar šestkrat. A na tekmi ne moreš zmagati s številom strelov, ampak številom golov. Nogomet je včasih tako nepošten."

PSG je tretjič igral v polfinalih LP na dveh tekmah in skupaj izgubil vseh 6 tekem (leta 2020 je bil uspešen v polfinalu, a takrat se je igrala samo ena tekma). Foto: Reuters
PSG je tretjič igral v polfinalih LP na dveh tekmah in skupaj izgubil vseh 6 tekem (leta 2020 je bil uspešen v polfinalu, a takrat se je igrala samo ena tekma). Foto: Reuters

Tudi v porazu je treba biti zgled otrokom
Enrique je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev v prvem polčasu: "Zadovoljen s tem, kar smo videli v napadalni tretjini, fantje so naredili vse, kar sem zahteval od njih. Všeč mi je bil duh, ki so ga pokazali na obeh tekmah. Seveda obstajajo stvari, ki jih je treba izboljšati in to bo naš cilj v naslednji sezoni. Če lahko kaj izpostavim, je le to, da nismo imeli sreče."

Španec je poudaril tudi, kako se spoprijeti s porazom: "Po tekmi se nikoli ne pogovarjam s svojimi igralci, a tokrat sem naredil izjemo. Z vsakim sem se pogovoril osebno. Zelo pomembno je vedeti, kako zmagati, pa tudi kako izgubiti. Treba je biti zgled otrokom.

Borussia v finalu