Benzema je postavil izid tekme. Foto: Reuters
Benzema je postavil izid tekme. Foto: Reuters

Oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Že po nekaj minutah je Christian Pulišić mojstrsko preigral vso špansko obrambo, vključno z vratarjem Thibautom Courtoisom in žogo poslal v mrežo.

Thomas Tuchel je bil bistveno bolj zadovoljen s prvim polčasom. Foto: Reuters
Thomas Tuchel je bil bistveno bolj zadovoljen s prvim polčasom. Foto: Reuters

Tuchel: Morali bi dobiti polčas
"Akcija je bila uigrana," je razložil trener Chelseaja Thomas Tuchel in malce nezadovoljno dodal: "Po prvem polčasu bi morali voditi, lahko bi dosegli še kak zadetek, saj smo si pripravili kar nekaj priložnosti in polpriložnosti za gol. Dobili smo veliko obračunov ena na ena, dobro smo kreirali igro, menjali položaje, žoga je res dobro tekla. Bili smo zelo samozavestni in močni. A nato smo dobili gol iz praktično ničesar. Se zgodi, to so kakovosti njihovih posameznikov. In smo izgubili samozavest."

Varane: Benzema dela razliko
Nemški trener je imel v mislih Karima Benzemaja, ki se je po kotu vendarle dokopal do žoge in v zelo majhnem prostoru, ki ga je imel na voljo, z močnim strelom zabil svoj 71. gol v Ligi prvakov. Branilec Reala Raphael Varane je pojasnil: "V takih tekmah Benzema dela razliko, spremenil je dinamiko tekme. Poznamo njegove sposobnosti, res nam je že velikokrat pomagal. V tej fazi tekmovanja sta zelo pomembni telesna in psihična pripravljenost. Na povratni tekmi preprosto moramo zmagati."

Sorodna novica Po remiju v Madridu odprt boj za finale

Kaj kaže statistika?
Glede na zgodovino to ni najbolj samoumevno. Real je do zdaj v bojih na izpadanje najprej na domači zelenici devetkrat remiziral, na povratnih tekmah pa se je nato veselil le dveh zmag, a obakrat prav nad angleškim predstavnikom Manchester Unitedom (1999 in 2013).

Zidane zadovoljen
Trener Reala Zinedine Zidane je opisal tekmo, hkrati pa se že obrnil proti povratni tekmi: "V drugem polčasu smo bili precej boljši, bili smo zelo dobro organizirani. Res pa je, da je Chelsea tekmo začel boljše, končni rezultat je kar pošten. Po našem golu smo bili boljši, vse smo imeli pod nadzorom. Najpomembneje pa je, da ostajamo v igri za napredovanje in imamo idejo ter rešitve, kako zmagati na povratni tekmi. Pod črto − smo zadovoljni."

Hazard je z londonskim klubom osvojil šest lovorik. Foto: Reuters
Hazard je z londonskim klubom osvojil šest lovorik. Foto: Reuters

Hazard igral proti prijateljem
Zadnjih 25 minut je za Real igral Eden Hazard, ki je kar sedem sezon nosil dres modrih: "Vedno je dobro igrati proti prijateljem. Nekateri igralci na drugi strani so še vedno moji prijatelji, a zdaj sem član Reala in vedno želim, da moja ekipa zmaga."

Trojna menjava
Trener Chelseaja Tuchel je vse tri menjave opravil hkrati, v 66. minuti: "V tistem delu igre smo preprosto izgubljali preveč žog, igralci so delali preveč tehničnih napak. Azpilicueta, Pulišić in Werner so bili videti preveč utrujeni, zato sem jih zamenjal. Moral sem se odzvati."

Povratna tekma 5. 5.
In še možnosti angleških predstavnikov glede na zgodovino? Tudi Chelsea je bil devetkrat v takem položaju − devetkrat je torej na prvi tekmi bojev na izpadanje v gosteh remiziral, napredovanja pa se je nato veselil petkrat. Povratna tekma bo 5. maja.

Chelsea z odlično igro v prvem polčasu do ugodnega izida v Madridu