Aleksander Čeferin bo tudi letos predal pokal za zmago v Ligi prvakov. Datum finala v Carigradu še ni znan. Najverjetnejši termin je 27. junij. Foto: EPA
Aleksander Čeferin bo tudi letos predal pokal za zmago v Ligi prvakov. Datum finala v Carigradu še ni znan. Najverjetnejši termin je 27. junij. Foto: EPA

Finale Lige prvakov je bil načrtovan za 30. maj na stadionu Atatürk v Carigradu. Tri dni pred tem je bil predviden finale Evropske lige v Gdansku. Preložili so tudi finale Lige prvakinj, ki naj bi potekal na Dunaju 24. maja.

Do 14. aprila ne bo nobene tekme v evropskih pokalih
Posebna delovna skupina, ki jo je Uefa ustanovila pretekli teden po videokonferenci z vsemi deležniki v evropskem nogometu in jo je vodil predsednik Uefe Aleksander Čeferin, bo analizirala vse možnosti, ki so na voljo. Nemški Bild je poročal, da je najzgodnejši termin nadaljevanja evropskih tekmovanj 14. april.

Predlogov je več. Eden je tudi finalni turnir četverice na istem prizorišču. V Ligi prvakov so odigrali štiri povratne tekme osmine finala (v četrtfinalu so že Leipzig, Paris SG, Atalanta in Atletico Madrid), preostale štiri pa so bile preložene (Manchester City – Real Madrid, Juventus – Lyon, Bayern – Chelsea in Barcelona – Napoli). V Evropski ligi so odigrali šele šest prvih tekem osmine finala, dve pa sta bili preloženi (Sevilla – Roma in Inter – Getafe).

"Nimamo nobenih predsodkov, vse to so možnosti, vse bomo preučili. Imamo različne možnosti, a prezgodaj je za kakršne koli konkretne izjave. Kar koli se bomo odločili, nič ni gotovo, saj ne vemo, kdaj bo covid-19 popustil in nam dovolil igrati nogomet," je že pretekli teden dejal predsednik Uefe Čeferin.

Skupina je že začela usklajevati koledarje tekmovanj, prednost pa imajo državna prvenstva. Zdaj je treba uskladiti koledar do 30. junija, ko je zadnji mogoči datum za izpeljavo sezone. Evropsko prvenstvo, ki bi moralo potekati od 12. junija do 12. julija, je Uefa prejšnji teden že preložila za eno leto.