Navijači PSG-ja so si po polfinalni zmagi nad Leipzigom dali duška v središču francoske prestolnice. Foto: Reuters
Navijači PSG-ja so si po polfinalni zmagi nad Leipzigom dali duška v središču francoske prestolnice. Foto: Reuters

Okoli 3000 policistov in žandarjev bo v okolici Parka princev, stadiona PSG-ja, in Elizejskih poljan pazilo, da bodo "stvari potekale čim bolj gladko", poroča nemška tiskovna agencija DPA.

O tem je govoril tudi francoski notranji minister Gerald Darmanin na obisku v pariški policijski prefekturi.

Preprečiti širjenje novega koronavirusa
Prednostna naloga je zagotoviti, da ljudje nosijo zaščitne maske, da preprečijo širjenje novega koronavirusa, ki se v zadnjih tednih tudi v Franciji pojavlja v vse večjih številkah. Dežurne službe bi morale preprečiti tudi kršitve javnega reda, je dejal Darmanin. Da bi ustvarili več prostora za pešce, bodo v nedeljo na Elizejskih poljanah zaprli ceste. To naj bi ljudem pomagalo ohraniti minimalno predpisano razdaljo.

Izgredi po zmagi nad Leipzigom
Mobilizacija varnostnih sil je po besedah Darmanina pomembna, saj so po polfinalni zmagi PSG-ja nad Leipzigom izbruhnili spopadi s policijo na slovitem pariškem bulvarju. Navijači so takrat brez zaščitnih mask in upoštevanja varnostne razdalje slavili zmago varovancev Thomasa Tuchla. Posledično so policisti aretirali več ljudi.

Veliki finale letošnje Lige prvakov se bo na stadionu Luz v Lizboni začel v nedeljo ob 21. uri. Parižani lovijo svoj krstni naslov evropskega prvaka, Bavarci šestega, potem ko so slavili zmago v letih 1974, 1975, 1976, 2001 in 2013.