Dušan Vlahović, ki je pred kratkim v Juventus prestopil iz Fiorentine, je ob debiju v Ligi prvakov zadel že po 33 sekundah, ob prvem dotiku žoge v tem tekmovanju po protinapadu! Foto: EPA
Dušan Vlahović, ki je pred kratkim v Juventus prestopil iz Fiorentine, je ob debiju v Ligi prvakov zadel že po 33 sekundah, ob prvem dotiku žoge v tem tekmovanju po protinapadu! Foto: EPA

Španci, ki so lani osvojili Evropsko ligo, decembra pa na odločilnem dvoboju v skupini za preboj med 16 najboljših v Bergamu premagali Atalanto, bodo zdaj morali čez tri tedne v gosteh presenetiti še v Torinu, če želijo napredovati v četrtfinale. Stara dama je v zadnjih dveh sezonah v osmini finala izpadla proti Lyonu in Portu.

Na stadionu De la Ceramica je neodločen izid Villarrealu v 66. minuti z volejem z levico zagotovil Dani Parejo po napaki v obrambi gostov, ki je vezista pustila samega, in sijajni podaji Etienna Capoueja. Do konca tekme so imeli domači še nekaj lepih priložnosti, a so bili napadalci neučinkoviti.

"Občutimo nekaj grenkega priokusa, mislim, da smo si zaslužili več. Izid kljub temu ni slab, saj ni več pravila o zadetku v gosteh. Prepričani smo, da nam lahko na povratni tekmi uspe," je povedal Capoue.

Samo dva strela Juventusa v okvir vrat

Vlahović je v prvi minuti zadel po dolgi podaji Danila v kazenski prostor s sredine igrišča. 22-letni Srb je lepo sprejel žogo s prsmi in jo z dobrih desetih metrov iz obrata poslal ob vratnici v mrežo.

Oslabljeni Juventus (med drugim sta zaradi poškodbe manjkala Paulo Dybala in Federico Bernardeschi) je do konca srečanja v okvir vrat streljal le še enkrat, v končnici je prav tako zapretil Vlahović, a se je z lepo obrambo izkazal vratar Geronimo Rulli.

Pri gostiteljih, ki so imeli v prvem polčasu 63 odstotkov časa žogo v svojih nogah, je Giovani Lo Celso ob koncu 12. minute zadel vratnico. Po odmoru so Italijani do izenačenja nadzorovali potek tekme, a niso bili nevarni. Villarreal je dvoboj končal s tremi streli.

"Zadetek ob debiju pove vse. Lahko si samo zamišljamo, kakšna kariera je pred njim. Je neverjeten fant, v enem tednu se je popolnoma prilagodil na nov klub. Kot da bi bil z nami že več mesecev. Navdušeni smo, da ga imamo," je o Vlahoviću dejal Alvaro Morata.

Dani Parejo se je takole veselil izenačenja. Foto: EPA
Dani Parejo se je takole veselil izenačenja. Foto: EPA
Kai Havertz (desno) je Chelsea povedel v vodstvo v 8. minuti. Foto: EPA
Kai Havertz (desno) je Chelsea povedel v vodstvo v 8. minuti. Foto: EPA

Havertz in Pulišić strelca za Chelsea

Chelsea, ki je lani navdušil v izločilnih bojih in se veselil evropskega naslova, je Lille, trenutno 11. moštvo francoskega prvenstva, na kolena spravil z zadetkoma Kaia Havertza v 8. in Christiana Pulišića v 63. minuti.

Nemški napadalec je mrežo zatresel z glavo po podaji Hakima Ziyecha iz kota, potem ko je v uvodnih minutah dvoboja dvakrat zapretil že pred golom.

Pulišić je zadel z zavitim strelom po prodoru in podaji N'Gola Kanteja. Romelu Lukaku, ki je v slabi formi, je obsedel na klopi.

Nove poškodbe

Na začetku drugega polčasa sta morala zaradi poškodbe predčasno z zelenice Mateo Kovačić in Ziyech, kar za trenerja Thomasa Tuchla ni dober obet pred nedeljskim finalom angleškega ligaškega pokala proti Liverpoolu na Wembleyju, saj so na "bolniški" že Ben Chilwell, Reece James in Callum Hudson-Odoi.

"Igrali so dobro in v prvem polčasu nam je bilo zelo težko. Mi nismo prikazali najboljše predstave. Nismo bili dovolj agresivni, toda zmagali smo z 2:0 in to je najpomembneje," je razložil Havertz. Domača obramba je do odmora ustavila poskuse Renata Sanchesa, Benjamina Andreja, Jonathana Bambaja in Jonathana Davida.

Francozi so v predtekmovanju zmagali v skupini s Salzburgom, Wolfsburgom in Sevillo.

Chelsea je pred desetimi dnevi v Abu Dabiju postal svetovni klubski prvak, ko je v finalu po podaljšku z 2:1 ugnal Palmeiras iz Brazilije.

Čestitke Thomasa Tuchla Christianu Pulišiću. Foto: EPA
Čestitke Thomasa Tuchla Christianu Pulišiću. Foto: EPA

Osmina finala, prvi tekmi

CHELSEA – LILLE 2:0 (1:0)
Havertz 8., Pulišić 63.

Chelsea: Mendy, Thiago Silva, Rüdiger, Christensen, Azpilicueta, Kovačić (51./Loftus-Cheek), Kante, Alonso (80./Sarr), Ziyech (60./Niguez), Havertz, Pulišić (80./Werner).

Lille: Jardim, Celik, Fonte, Botman, Djalo (76./Gudmundsson), Andre, Xeka, Onana (65./Yilmaz), Bamba, Sanches (81./Ben Arfa), David (81./Zhegrova).

Sodnik: Jesus Gil Manzano (Španija)


Dušan Vlahović je z 18 zadetki trenutno drugi najboljši strelec Serie A. Foto: Reuters
Dušan Vlahović je z 18 zadetki trenutno drugi najboljši strelec Serie A. Foto: Reuters

VILLARREAL – JUVENTUS 1:1 (0:1)
Parejo 66.; Vlahović 1. (33. sekunda)

Villarreal: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (79./Estupinan), Capoue, Parejo, Alberto Moreno (79./Trigueros), Chukwueze (90./Pino), Lo Celso, Danjuma (90./Dia).

Juventus: Szczesny, De Sciglio (87./Pellegrini), Danilo, de Ligt, Alex Sandro (46./Bonucci), Rabiot, Locatelli (71./Arthur), McKennie (81./Zakaria), Cuadrado, Morata, Vlahović.

Sodnik: Daniel Siebert (Nemčija)

Povratni tekmi bosta 16. marca.

Navijači Villarreala pred stadionom De la Ceramica pred začetkom tekme. Foto: EPA
Navijači Villarreala pred stadionom De la Ceramica pred začetkom tekme. Foto: EPA

Sreda ob 21.00:
BENFICA – AJAX

ATLETICO MADRID – MANCHESTER UNITED

Povratni tekmi bosta 15. marca.


Odigrano prejšnji teden:

PARIS SG – REAL MADRID 1:0 (0:0)
Mbappe 94.
Courtois (Real) je v 62. minuti ubranil 11-metrovko Messiju.

SPORTING – MANCHESTER CITY 0:5 (0:4)
Mahrez 7., Silva 17., 44., Foden 32., Sterling 58.

Povratni tekmi bosta 9. marca.


SALZBURG – BAYERN 1:1 (1:0)
Adamu 21.; Coman 90.

INTER – LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Firmino 75., Salah 83.

Povratni tekmi bosta 8. marca.