Xavi Hernandez in Francesco Calzona pred tekmo osmine finala v Neaplju. Foto: Reuters
Xavi Hernandez in Francesco Calzona pred tekmo osmine finala v Neaplju. Foto: Reuters

Barca je po več zapravljenih priložnostih zadela v 60. minuti, med strelce se je vpisal Robert Lewandowski. Victor Osimhen je z edinim strelom Napolija v okvir vrat izenačil 15 minut pozneje.

"Mislim, da smo odigrali odlično tekmo, tako v napadu kot v obrambi. Ekipa je naredila nekaj stvari, da bi si zaslužila zmago, a to je Liga prvakov," je Xavi povedal po tekmi. Dodal je, da Neapelj zapušča zadovoljen, ampak: "Zadovoljen, a nekoliko zagrenjen, ker bi po mojem mnenju lahko tudi zmagali."

Sorodna novica Osimhen z edinim strelom Napolija v okvir vrat zadel za remi z Barcelono

Debi Calzone na klopi Napolija
Trener italijanskega prvaka Napolija, Francesco "Ciccio" Calzona, je srednje zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Te je prevzel tik pred obračunom z Barcelono. Vodstvo Napolija je namreč 48 ur pred obračunom z Barcelono odpustilo trenerja Walterja Mazzarrija in ga zamenjalo Calzono. Ta bo dvojno vlogo – je tudi selektor Slovaške – opravljal do konca sezone.

"Videl sem željo po boju in odličen zaključek tekme, v kateri bi lahko celo zmagali, vendar je jasno, da moramo na taktični ravni narediti korak naprej. Všeč mi je bil ekipni duh, fantje so dali vse od sebe proti močnemu nasprotniku."

O rešitelju Neapeljčanov, Osimhenu, pa je povedal: "Od Osimhena pričakujem veliko več v fazi obrambe, ko se bo njegovo stanje izboljšalo (bil je poškodovan, op. a.), veliko smo popuščali, kar bi lahko drago plačali. Zadovoljen sem s tistimi, ki so vstopili v igro in ki so nekoliko spremenili dinamiko, v neredu smo znali pravilno posredovati."

Arteta pravi, da je pomanjkanje izkušenj krivo za poraz
Pomanjkanje izkušenj v vrhunskem evropskem klubskem tekmovanju je bil dejavnik, da je Arsenal proti Portu prejel gol v 95. minuti, toda trener topničarjev Mikel Arteta je prepričan, da se bo ekipa iz severnega Londona nekaj naučila iz poraza z 1:0.

"Resnično smo dominirali v igri, vendar nam je manjkalo akcije, zlasti v prvem polčasu, ko bi morali biti agresivnejši. V drugem polčasu je bilo veliko boljših stvari in ustvarili smo veliko situacij, a nismo zadeli, vendar se bomo iz tega nekaj naučili."

Priložnost za novo dokazovanje bo na povratni tekmi 12. marca.