Andre Onana je takole prejel drugi gol. Foto: Reuters
Andre Onana je takole prejel drugi gol. Foto: Reuters

Rdeči vragi v zadnjem krogu Lige prvakov gostijo Bayern in morajo zmagati, ob tem pa upati, da se dvoboj Köbenhavna in Galatasaraya konča z remijem.

Manchester je bil v Carigradu na poti k odrešilni zmagi, a je dvakrat zapravil dva gola prednosti. Vsi s prstom kažejo na glavnega krivca za dva prejeta gola – kamerunskega vratarja Andrea Onanaja. 27-letnik je poleti z velikim pompom prišel na Old Trafford iz Interja za 50 milijonov evrov in postal tretji najdražji čuvaj mreže na svetu za Kepo in Alissonom.

Vse bolj pa se kaže, da je Manchester kupil mačka v žaklju, saj Kamerunec niti pred to tekmo ni upravičil zaupanja. Črn carigrajski večer, v katerem je bil krivec za oba gola Hakima Ziyecha, je še bolj izpostavil njegove hibe.

"Res je težko, ko dobiš take zadetke. Imeli smo številne priložnosti, da zaključimo tekmo, a nismo bili dovolj učinkoviti," je povedal kapetan Manchester Uniteda Bruno Fernandes. Trener Erik ten Hag je prevzel krivdo nase. "Morali bi osvojiti tri točke. Zadovoljen sem s tem, kako smo igrali, a moram biti ob tem tudi kritičen, ker se nismo branili dovolj dobro. Krivdo prevzemam nase. To je projekt. Gremo v pravo smer, a napredujemo počasi," je povedal ten Hag.

Manchester United je dobil le eno od zadnjih devetih gostovanj v Ligi prvakov.

Bellingham v Realovi knjigi rekordov

V Real Madridu po zmagi nad Napolijem (4:2) spet slavijo Juda Bellinghama, ki je postal prvi nogometaš Reala v zgodovini s štirimi goli na prvih štirih tekmah v Ligi prvakov. 20-letnik je zabil že 15. gol na 16 tekmah v dresu belega baleta.

"Spektakularno je, kako prihaja v kazenski prostor. Kot da bi bil na motorju," je povedal trener Carlo Ancelotti in dodal: "Nihče si ni znal predstavljati, da se je lahko tako hitro prilagodil novemu okolju. Vedno znova preseneča soigralce, navijače in nasprotnike."

Med strelce se je vpisal tudi najstnik, član madridske šole Nico Paz, sin nekdanjega argentinskega reprezentančnega branilca Pabla.