Lionel Messi in Kylian Mbappe sta imenitno sodelovala pri drugem zadetku PSG-ja. Foto: AP
Lionel Messi in Kylian Mbappe sta imenitno sodelovala pri drugem zadetku PSG-ja. Foto: AP

"Zato nikoli ne zamenjaš Lea Messija. Nikoli ne veš, kdaj bo zadel," je za RMC Sport povedal nekdanji napadalec Manchester Cityja in PSG-ja Nicolas Anelka. Veliko prahu je pred dnevi dvignila poteza Mauricia Pochettina, ki je na obračunu proti Lyonu zamenjal argentinskega zvezdnika. Messi je bil ob odhodu na klop ob debiju pred domačim občinstvom v novem klubu vidno nezadovoljen. Na drugi tekmi na Parku princev pa je čarodej iz Rosaria dosegel prvenec v pariškem dresu.

PSG je sicer povedel po svoji prvi nevarni akciji na tekmi, ko je mrežo zatresel Idrissa Gueye. 16 minut pred koncem rednega dela pa je zablestel Messi. V zanj značilnem slogu je z desne strani prodrl proti sredini, si izmenjal dvojno podajo s Kylianom Mbappejem, nato pa z roba kazenskega prostora mojstrsko žogo poslal pod prečko.

Sorodna novica PSG premagal Manchester City, preobrat Atletica na San Siru, senzacija Šerifa v Madridu

"Velika zmaga proti zares dobri ekipi, ki je eden favoritov za končno slavje. Ta zmaga je zelo pomembna, še posebej po remiju s Clubom Bruggejem," je bil po tekmi zadovoljen Messi in dodal: "V zadnjem obdobju nisem odigral veliko tekem. To je bila šele moja druga na domačem stadionu. Počasi se navajam na moštvo in se še uigravam s soigralci. Več tekem, ko jih bomo odigrali skupaj, bolje se bomo razumeli na igrišču. Najpomembneje je, da smo zmagali. Veliko je še prostora za napredek. Bilo je že nekaj zelo dobrih trenutkov, zdaj pa moramo poskrbeti, da bodo trajali vse dlje. Sčasoma bomo vse boljši."

Messi je proti angleškim klubom v Ligi prvakov zabil že 27 golov, 15 več kot kateri koli drug nogometaš. Prvič je mrežo po šokantnem odhodu iz Barcelone zatresel proti moštvu, ki ga vodi Pep Guardiola, pod čigar taktirko je postal najboljši nogometaš na svetu. Skupaj sta na Camp Nouu v štirih sezonah sodelovanja osvojila kar 14 lovorik. "Messijev zadetek je bil izvrsten," je dejal Katalonec na klopi angleških prvakov.

"Messi, Neymar in Mbappe so izjemni igralci. Podobno je bilo pred leti pri Barceloni, ko so bili skupaj Messi, Neymar in Suarez, pa v mojem času, ko smo imeli Messija, Eto'oja in Henryja. To smo vedeli že pred tekmo. Zavedali smo se, da jih ne moremo nadzorovati vseh 90 minut. Preprosto se tako nadarjenih igralcev ne da. Zares so zelo nevarni iz protinapadov. Mislim, da smo igrali dobro. Naredili smo vse, le zadeli nismo," je še pristavil Guardiola, ki je bil poln hvale tudi na račun italijanskega vezista pri PSG-ju Marca Verrattija.

Tako kot trener Manchester Cityja je tudi osrednji branilec sinjemodrih Ruben Dias izpostavil veliko zapravljeno priložnost v prvem polčasu. Pri zaostanku z 1:0 je Raheem Sterling z glavo stresel prečko, nato pa je žogo v okvir vrat z neposredne bližine spravil še Bernardo Silva: "Razočarani smo nad rezultatom. Priigrali smo si priložnosti, a jih nismo izkoristili. Če bi tedaj zadeli, bi se morda stvari razpletle drugače. Igrali smo dobro, četudi smo imeli pred tremi dnevi težak dvoboj s Chelseajem. Razočarani smo, da nismo zmagali, a smo dali vse od sebe."

Luis Suarez je bil (znova) junak zmage Atletica. Foto: Reuters
Luis Suarez je bil (znova) junak zmage Atletica. Foto: Reuters
Oblakov Atletico po preobratu do zmage v Milanu

Dramatičen je bil drugi torkov obračun dveh evropskih velikanov, ko je na San Siru Atletico z golom v 97. minuti z 2:1 premagal Milan. Rossoneri, ki so se letos po osmih letih vrnili na največji nogometni oder v Evropi, so odlično začeli dvoboj, povedli prek Rafaela Leaa v 20. minuti, devet minut pozneje pa je potek srečanja spremenila izključitev Francka Kessieja. V končnici dvoboja je sledil preobrat. Najprej je v 84. minuti izenačil Antoine Griezmann, globoko v sodnikovem dodatku pa je z bele točke zadel Luis Suarez, ki je prekinil svoj strelski post, saj je v Ligi prvakov v gosteh zadel prvič po šestih letih.

"Milan je bil do izključitve boljši tekmec. Precej bolje so začeli tekmo. Izgubljali smo žoge in nismo bili pravi. V drugem polčasu smo skušali igrati hitreje. Verjamem v svoje igralce, saj vem, da imamo zelo dobro ekipo. Na koncu smo našli ritem," je bil zadovoljen trener Altetica Diego Simeone, razumljivo pa je bil drugačne volje vezist Milana Ismaël Bennacer: "Ko izgubiš na tak način, je seveda zelo težko. Velike tekme odločajo malenkosti in tudi tokrat je bilo tako. Moramo dvigniti glave in se osredotočiti na naslednje tekme."

V Madridu je zmagoviti gol dosegel Luksemburžan Sebastien Thill. Foto: Reuters
V Madridu je zmagoviti gol dosegel Luksemburžan Sebastien Thill. Foto: Reuters

Veliko presenečenje je v Madridu pripravil moldavski Šerif, ki je z 2:1 šokiral Real. "Dobra lekcija za nas za naprej. Tega poraza si nismo zaslužili. Nismo zaskrbljeni, ampak smo jezni. Igrali smo dobro, ampak so odločile malenkosti. Pri zaključkih bi morali biti boljši. Priigrali smo si priložnosti. Jović, ki je prišel v igro, jih je imel nekaj. Na koncu nam ni nič uspevalo, njim pa vse," je razmišljal trener kraljevega kluba Carlo Ancelotti.

"Vesel sem, da smo odigrali tako tekmo v Madridu. Zahvalil bi se igralcem za vse, kar so storili. Odigrali so kot prava ekipa. Zaslužili so si to zmago. Težko je opisati vsa čustva. Seveda smo se zavedali, da se bomo morali dobro braniti. Uspelo nam je, dobri pa smo bili tudi v protinapadih. Ponosen sem na te fante. Smo na dobri poti in upam, da nadaljujemo po njej," je dodal prvi mož stroke Šerifa Jurij Vernjdub.