Harry Maguire je okrepil Manchester United. Foto: Reuters
Harry Maguire je okrepil Manchester United. Foto: Reuters

Leicestru in Manchester Unitedu se je uspelo dogovoriti o prestopu 26-letnega angleškega reprezentanta, odškodnina je 80 milijonov funtov oziroma dobrih 90 milijonov evrov. Prejšnji rekorder med branilci je imel Nizozemec Matthijs de Ligt, ki je letos iz Ajaxa v Juventus prestopil za 85,5 milijona evrov. Absolutni rekorder med nogometaši je Neymar: Paris SG je Barceloni plačal 222 milijonov evrov.

Maguire mora ta konec tedna opraviti še zdravniške preglede. Rdeči vragi so se že dalj časa zanimali za Maguirja, pred enim letom niso želeli plačati 70 milijonov funtov odškodnine. Maguire je septembra z Leicestrom podpisal petletno pogodbo.

Za Manchester United je to tretja okrepitev letošnjega poletja, v klub sta že prišla Aaron Wan-Bissaka in Daniel James.

Marchesin namesto legendarnega Casillasa
Porto je podpisal pogodbo z argentinskim vratarjem Agustinom Marchesinom, ki bo zamenjal legendarnega Španca Ikerja Casillasa. Ta je po srčnem infarktu končal kariero in bo odslej član strokovnega štaba Porta, so sporočili iz kluba. Marchesin se na Portugalsko seli iz mehiškega kluba America, ki bo zanj dobil 7,2 milijona evrov odškodnine.

31-letni Argentinec, ki je v reprezentančnem dresu zbral štiri nastope, bil pa je tudi član argentinske ekipe na letošnjem južnoameriškem prvenstvu, je podpisal štiriletno pogodbo.