Radenko Mijatović in Matjaž Kek bosta sodelovala tudi v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Radenko Mijatović in Matjaž Kek bosta sodelovala tudi v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

"To je trenutna realna slika. V skupini smo imeli Hrvaško in Rusijo. Hrvate smo res premagali na prvi tekmi, verjetno pa se več s to kakovostjo niti ni dalo narediti," je povedal Mijatović.

Posebej grenek je bil poraz v Nikoziji proti Cipru z 0:1, septembra pa so Slovenci popolnoma odpovedali na Poljudu v Splitu (0:3).

"Fantje so se morali usesti skupaj po tekmi v Splitu in mislim, da so se pogovorili korektno. Proti res močnim reprezentancam nam na nekaterih segmentih primanjkuje kakovosti. Veliko se da nadomestiti s pristopom in borbenostjo," je dodal Mijatović.

Pogoste menjave selektorja ne dajo rezultata na dolgi rok
"Mislim, da je nabor igralcev osnova za jutri. Imamo selekcioniranih okoli 25 igralcev. Zagovarjam kontinuirano delo. Pogoste menjave selektorja ne dajo rezultata na dolgi rok," je pogovor za TV Slovenija sklenil nekdanji dolgoletni sodnik Mijatović, ki zaupa selektorju Matjaž Keku.

Za EP 2024 še 23 prostih mest
17. evropsko prvenstvo bo potekalo od 14. junija do 14. julija 2024 v Nemčiji. Žreb kvalifikacijskih skupin bo 9. oktobra 2022 v Frankfurtu. Kvalifikacije bodo potekale od marca do novembra.

Nemčija ima nastop na domačem Euru že zagotovljen, preostalih 54 članic Uefe pa se bo borilo v desetih kvalifikacijskih skupinah. Vsi zmagovalci skupin in tudi drugouvrščene ekipe si bodo neposredno zagotovile nastop na evropskem prvenstvu. Preostala tri mesta bodo zapolnile reprezentance iz Lige narodov, ki se bo začela že junija 2022.

Sistem tekmovanja je torej enak kot na zadnjih dveh prvenstvih v Franciji 2016 in na letošnjem Euru, ki je potekal v 12 državah in ga je dobila Italija.

Mijatović: Proti res močnim reprezentancam nam primanjkuje kakovosti