Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Tretji četrtfinalni obračun se je odigral na Bonifiki, kjer je Koper gostil Muro. V rednem delu srečanja je šlo za precej izenačen dvoboj, pa vendar so prvi povedli gostitelji, in sicer v 76. minuti, ko so lepo izvedli akcijo po levi strani. Po podaji v kazenski prostor je Bede Osuji lepo nastavil žogo vtekajočemu Niku Omladiču, ki se je znašel iz oči v oči z vratarjem Klemnom Mihelakom in ga premagal s strelom v malo mrežico.

Sorodna novica Thalisson Charles Rogaški v 72. minuti zagotovil polfinale

Primorci so bili v odličnem položaju, do polfinala jih je ločilo le še nekaj minut, nato pa je v 84. minuti sledilo izenačenje. Po predložku iz kota in večkratnih odbojih v kazenskem prostoru je z glavo iz bližine na 1:1 izenačil branilec Leard Sadriu in izsilil podaljška. Ker tudi po podaljških, v katerih so bili Koprčani precej boljši nasprotnik, ni padla odločitev, so o potniku v polfinale odločali streli z 11 metrov.

V prvih petih serijah sta obe ekipi zapravili po en strel. Najprej je Jan Koprivec ubranil strel Alminu Kurtoviću, nato je Mark Pabai zatresel prečko. Trenutek odločitve je nato nastopil v šesti seriji, ko je na veliko žalost domačih navijačev Tino Blaž Lauš sprožil prek vrat. Vstopnico za polfinale je z natančnim strelom v levo nekaj trenutkov pozneje za Prekmurce dvignil Žan Trontelj.

Mura po šestih serijah enajstmetrovk v polfinale pokala

Gorica slavila po preobratu
Na drugi četrtfinalni tekmi – prva je četrtfinalno vstopnico dvignila Rogaška, ki je v torek izločila Triglav Kranj s 3:2 – je v Novi Gorici gostoval Kalcer iz Radomelj, ki je tekmo sicer začel odlično, ko je v 10. minuti po predložku z leve v polno z glavo zadel Nino Kukovec, a so še do odmora gostitelji izenačili: Haris Kadrić je ugnal vratarja Emila Velića za 1:1. Zadel je z glavo iz bližine po predložku z leve. V nadaljevanju si je Gorica priborila strel z bele točke, ki ga je sicer zapravil Luka Baruca. Bolje rečeno, Velić je njegov poskus ubranil, a je igralec Gorice odbito žogo pospravil v mrežo. Goričani so nato stopili na plin in v naslednjih minutah zadeli še tretjič – po uri igre se je še drugič med strelce vpisal Kadrić, ki je mojstrsko sprožil diagonalni strel z leve strani in zatresel malo mrežico. Končni izid je v 77. minuti postavil Luka Marjanac.

V četrtek bo na sporedu zadnja tekma, ko bo na sporedu drugoligaški obračun, Ilirija 1911 bo gostila Beltince Klimo Tratnjek.

Goli Gorice za preboj v polfinale Pokala Slovenije

Pokal Pivovarna Union

Četrtfinale:

Triglav Kranj − ROGAŠKA 2:3 (1:1)
Momčilovski 24., Horvat 50.; Mijić 10., Korošec 49., Thalisson Charles 72.
RK: Daniels 95./Triglav Kranj

GORICA − Kalcer Radomlje 4:1 (1:1)
Kadrić 34., 60., Baruca 55., Marjanac 77.; Kukovec 10.
Baruca (Gorica) je zapravil 11-m/55.

Koper − MURA *5:6 (1:1, 0:0)
Omladič 76.; Sadriu 84.
* - po 11-metrovkah

Četrtek ob 15.00:
ILIRIJA 1911 − BELTINCI KLIMA TRATNJEK