Kevin Kampl je ključni mož Leipziga na sredini igrišča. Foto: EPA
Kevin Kampl je ključni mož Leipziga na sredini igrišča. Foto: EPA

Potem ko je katalonskemu nogometnemu velikanu padel v vodo nakup Nizozemca Frenkieja de Jonga, so oči vrgli na 27-letnega Slovenca, poroča španski športni dnevnik Sport.

Kot poroča katalonski športni dnevnik, so Kamplove prednosti predvsem vsestranskost v sredini, saj lahko igra na vseh položajih v zvezni vrsti, in velika zanesljivost v igri.

Kampl, za katerega se je pred časom zanimal tudi Atletico iz Madrida, je Katalonce navdušil z igrami v Bundesligi, kjer je igral za Borussio Dortmund, Bayer Leverkusen in Leipzig. Ali se bo Kampl res pridružil Lionelu Messiju in drugim zvezdnikom, bo znano prihodnji teden, ko se bo v Španiji končal prestopni rok.

Kampla trenutno pesti poškodba mišice. Zaradi te ni odpotoval v Zaporožje na kvalifikacijsko tekmo za Evropsko ligo, ki se je med Sorjo Luganskom in Leipzigom končala brez zadetkov. Pred rdečimi biki je uvodna tekma Bundeslige, kjer ekipo čaka gostovanje pri Borussii iz Dortmunda, in vse kaže, da bo Kampl, ki je eden najbolj vsestranskih igralcev v moštvu, zaradi poškodbe mišice verjetno manjkal tudi konec tedna. Njegova ekipa je imela v Ukrajini težave predvsem z realizacijo priložnosti.

Rangnick: Nimamo prave zamenjave za Kampla
Zdravstvene težave imata tudi Jean-Kevin Augustin in Marcel Sabitzer, zato strokovni štab čaka zahtevna naloga pri sestavi prve enajsterice. Kaj pomeni Kampl za ekipo, je trener Ralf Rangnick povedal že pred odhodom v Ukrajino: "Predviden je bil za prvo enajsterico. V napadu in obrambi imamo veliko alternativ za nadomeščanje igralcev, na sredini igrišča pa nam manjka zamenjava zanj."

1. krog, petek ob 20.30:
BAYERN - HOFFENHEIM

Sobota ob 15.30:
HERTHA - NÜRNBERG
WERDER - HANNOVER
FREIBURG - EINTRACHT
WOLFSBURG - SCHALKE
FORTUNA DÜSSELDORF - AUGSBURG
Ob 18.30:
BORUSSIA (M) - BAYER LEVERKUSEN

Nedelja ob 15.30:
MAINZ - STUTTGART
Ob 18.00:
BORUSSIA (D) - RB LEIPZIG