Leroy Sane in Serge Gnabry sta blestela na uvodni tekmi nove sezone. Foto: Reuters
Leroy Sane in Serge Gnabry sta blestela na uvodni tekmi nove sezone. Foto: Reuters

Strahovi tekmecev, da bodo Bavarci razred zase tudi v novi sezoni, so se že uresničili. Thiago Alcantara je odšel v Liverpool, a je prišel Leroy Sane, ki je že dobil priložnost v prvi postavi na tekmi proti nekdanjemu klubu. Zablestel je v polnem sijaju. Modri iz Gelsenkirchna so na trenutke delovali kot kakšna kadetska ekipa, ki se meri z evropskimi prvaki.

Alaba na tribuni
Hansi Flick je moral malce premešati začetno postavo. David Alaba je zaradi poškodbe leve stegenske mišice sedel na tribuni. Saga o njegovem podaljšanju pogodbe se vse bolj zapleta. V obrambi so začeli Benjamin Pavard, Niklas Süle, Jerome Boateng in Luca Hernandez.

Schalke deloval kot razbita vojska
Edino priložnost na tekmi je imel Schalke že v prvi minuti, ko je Manuel Neuer odbil nevaren strel napadalca Goncala Paciencie.

Po treh minutah in 23 sekundah se je začel šov serijskih nemških prvakov. Joshua Kimmich je s svoje polovice podal na rob kazenskega prostora, kjer si je Serge Gnabry lepo zaustavil žogo, preigral kapetana gostov Benjamina Stamboulija in z levico zavrtinčil žogo v mrežo.

V 19. minuti je Thomas Müller odlično podal do Leona Goretzke, ki je z desnico povišal na 2:0. Ves čas je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov iz Gelsenkirchna. Po pol ure igre je branilec Ozan Kabak v kazenskem prostoru podrl Roberta Lewandowskega. Poljak je kar sam izvedel najstrožjo kazen in poslal vratarja Ralfa Fährmanna v napačno smer.

Schalke je deloval kot razbita vojska. Štiri minute pred odmorom je branilec Niklas Süle stresel še vratnico.

Hat-trick Gnabryja
Takoj na začetku nadaljevanju je hitri Sane stekel v protinapad in nesebično zaposlil Gnabryja, ki je zatresel prazno mrežo za 4:0.

Sane in Gnabry sta odlično kombinirala. Obramba Schalkeja ni imela nobene rešitve. Sane si je po uri igre s prsmi zaustavil podajo Kimmicha in podal do Gnabryja, ki je dosegel hat-trick. Žogo je poslal med nogama Fährmanna v mrežo.

Hansi Flick je prejel priznanje za trenerja leta v Nemčiji, Robert Lewandowski pa je bil izbran za najboljšega nogometaša v Bundesligi. Foto: EPA
Hansi Flick je prejel priznanje za trenerja leta v Nemčiji, Robert Lewandowski pa je bil izbran za najboljšega nogometaša v Bundesligi. Foto: EPA

Lewandowski z "rabono" našel Müllerja
V 69. minuti je Lewandowski z "rabono" velemojstrsko podal do Müllerja, ki je z volejem z levico povišal na 6:0. To ni bil trening evropskih prvakov na Säbener Strasse, ampak uvodna tekma nove sezone nemškega prvenstva.

Sane si je izpolnil veliko željo z golom na debiju
Kimmich je dve minuti zatem odlično podal v prazen prostor, Sane je v šprintu švignil mimo vseh branilec Schalkeja, prišel sam pred Fährmanna in ga matiral z levo nogo. Zelo si je želel zadeti na debiju v dresu Bayerna in uspelo mu je.

Najstnik Musiala postavil piko na i
Takoj zatem ga je Hansi Flick zamenjal, v igro je poslal Jamala Musialo. 17-letni talent, ki se je kalil v mladinski šoli Chelseaja, je po lepem preigravanju postavil končni izid.

Lokalne oblasti so se odločile za prazne tribune
Prvo tekmo sezone so v Münchnu igrali pred praznimi tribunami. V Nemčiji je načeloma zdaj dovoljeno na športnih prireditvah zapolniti do 20 odstotkov kapacitet objektov, vendar imajo lokalne oblasti pristojnost, da odločijo o obisku. V bavarski prestolnici so zaradi povečanja števila okužb v zadnjih dneh sprva število omejili na 7500 gledalcev, nazadnje pa odločili, da navijačev na stadionu še ne bo.

Sane: Vsi fantje so še vedno lačni lovorik
"Zelo sem zadovoljen. Že v pretekli sezoni se je ekipa res izkazala. Vsi fantje so še vedno lačni lovorik, čeprav so pred mesecem dni osvojili trojno krono. Prva tekma nam je res uspela. Nisem še 100-odstotno pripravljen, lahko igram še v višjem ritmu," je povedal Sane, ki je v največjem prestopu poletja v Nemčiji prišel iz Manchester Cityja.

Wagner: Bayern je najboljša ekipa na svetu
"To je bilo zelo slabo. Bayern je res v izjemni formi. Mislim, da so najboljša ekipa na svetu. Po petem prejetem golu smo še kar naprej silili v napad. To je bilo zares naivno. Pokazali so nam meje. Naslednje tekme bodo za nas pomembnejše," je bil potrt trener Schalkeja David Wagner.

Oczipka: To je sramota za nas
"Vsi smo se med potjo v München zavedali, da bo težko proti zmagovalcem Lige prvakov. Ta poraz je sramota za nas. Razočaranje je ogromno. Trener od nas pričakuje popolnoma drugačen obraz proti Werderju naslednji teden. To je tekmec na našem nivoju, Bayern je nekaj nivojev nad nami," je priznal branilec Bastian Oczipka.

Erling Haaland je udarno odprl novo sezono. Foto: Reuters
Erling Haaland je udarno odprl novo sezono. Foto: Reuters

Dva velika upa zrežirala vodstvo Dortmunda
Na derbiju uvodnega kroga je Borussia iz Dortmunda odpravila Borussio iz Mönchengladbacha s 3:0. Obe ekipi, ki bosta igrali v Ligi prvakov, sta se srečali pred 9.300 gledalci na stadionu Westfalen, kjer se sicer zbere 81.300 gledalcev.

V 35. minuti sta kombinirala dva 17-letnika. Jude Bellingahm je na desni strani kazenskega prostora zaposlil Giovannija Reyno, ki je z desnico zatresel mrežo in se veselil prvega zadetka v Bundesaligi.

Halland blestel v drugem polčasu
V 54. minuti je Ramy Bensebaini v kazenskem prostoru spotaknil Reyno. Erling Halland je z bele točke povišal na 2:0. Izjemni Norvežan je 78. minuti postavil končni izid po odlično izvedenem protinapadu.

Werder in Union izgubila doma
V Bremnu so na tekmi s Hertho dovolili vstop 8000 navijačem, ki pa na koncu niso bili najbolj zadovoljni, saj je Werder izgubil z 1:4. Union Berlin je na svojo tekmo lahko dovolil 5000 navijačem, a tako kot v Bremnu so bili razočarani po porazu z 1:3 proti Augsburgu.

Kramarić junak v Kölnu
V zadnjem trenutku so vstop gledalcem, na stadion bi jih sicer lahko prišlo 9000, prepovedali v Kölnu. Proti Hoffenheimu je domača zasedba v sodnikovem dodatku izgubila z 2:3, junak tekme pa je bil Andrej Kramarić, ki je ponovil dosežek Gnabryja in tudi sam dosegel tri gole in tako razveselil novega trenerja Hoffenheima Sebastiana Hoenessa.

Eintracht Frankfurt je na tekmi z novinci iz Bielefelda na stadion spustil 6500 gledalcev, iz rok pa spustil zmago, potem ko je bil izid 1:1. Goste je v vodstvo povedel Cebio Soukou, za Frankfurt je izenačil Andre Silva.

1. krog:
BAYERN – SCHALKE 8:0 (3:0)
Gnabry 4., 47., 59., Goretzka 19., Lewandowski 31./11-m, Müller 69., Sane 71., Musiala 81.

Bayern: Neuer, Pavard, Süle, Boateng (72./Richards), Hernandez, Kimmich, Goretzka (51./Tolisso), Gnabry (72./Cuisance), Müller (82./Zirkzee), Sane (72./Musiala), Lewandowski.

Schalke: Fährmann, Rudy, Kabak, Stambouli, Oczipka, Serdar (30./Schöpf), Bentaleb, Matondo (65./Raman), Harit (79./Skrzybski), Uth, Paciencia (79./Becker).

Sodnik: Felix Zwayer


EINTRACHT – ARMINIA BIELEFELD 1:1 (0:0)
Silva 62.; Soukou 51.

UNION BERLIN – AUGSBURG 1:3 (0:1)
Bulter 75.; Vargas 41., Gregoritsch 82., Hahn 89.

KÖLN – HOFFENHEIM 2:3 (1:2)
Andersson 22., Drexler 86.; Kramarić 4., 45./11-m, 92.

WERDER – HERTHA 1:4 (0:2)
Selke 69.; Pekarik 42., Lukebakio 45., Cunha 62., Cordoba 90.

STUTTGART – FREIBURG 1:3 (0:2)
Kalajdžić 71.; Petersen 8., Sallai 26., Grifo 48.

BORUSSIA (D) – BORUSSIA (M) 3:0 (1:0)
Reyna 35., Haaland 54./11-m, 77.

Borussia (D): Bürki, Can, Hummels, Akanji, Meunier, Witsel, T. Hazard (19./Passlack), Bellingham (67./Delaney), Reyna (79./Brandt), Sancho (79./Reus), Haaland.

Borussia (M): Sommer, Ginter, Elvedi, Bensebaini, Lainer, Neuhaus, Kramer, Wendt (69./Herrmann), Wolf (57./Thuram), Hofmann, Stindl (57./Plea).

Sodnik: Felix Brych


RB LEIPZIG – MAINZ 3:1 (2:0)
Forsberg 17./11-m, Poulsen 21., Haidara 51.; Mateta 48.
Kampl (Leipzig) je igral do 77. minute.

WOLFSBURG – BAYER LEVERKUSEN 0:0