Bo Dominik Livaković zamenjal Zagreb za München že ob prihajajočem zimskem prestopnem roku? Foto: AP
Bo Dominik Livaković zamenjal Zagreb za München že ob prihajajočem zimskem prestopnem roku? Foto: AP

Kot poroča DPA, je Bayern že vzpostavil stik z menedžerjem 27-letnega hrvaškega vratarja.
Dominik Livaković je eden od adutov hrvaške nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer so se Luka Modrić in druščina že prebili do polfinala, kjer jih drevi čaka obračun z Argentino.

Kakšno ceno bo postavil Dinamo?

Po Transfermarktu je bila ocenjena vrednost Zadrčana pred začetkom SP-ja 2022 precej sprejemljivih 8,5 milijona evrov. A bržkone se je njegova cena najmanj podvojila, če ne celo potrojila, ne nazadnje zna Dinamo Zagreb dobro prodajati svoje najboljše igralce.

Posebej se je Livaković izkazal pri odločilnih enajstmetrovkah proti Japonski in Braziliji, skupaj je ubral štiri strele z bele točke, s čimer je izenačil z dosedanjimi rekorderji SP-jev (Hrvat Danijel Subašić v Rusiji 2018, Argentinec Sergio Goycochea v Italiji 1990 in Harald Schumacher v Španiji 1982 in Mehiki 1986).

Sorodna novica Manuel Neuer po smučarski nesreči že končal sezono

Kahn od blizu spremlja Livakovića

Prav četrtfinale z Brazilci si je v živo ogledal še en nekdanji legendarni nemški vratar Oliver Kahn, zdaj član predsedstva Bayerna, in si sam ustvaril sliko o 27-letnem Hrvatu. Težava Bavarcev je namreč, da so ostali brez svojega trenutnega legendarnega vratarja. Manuel Neuer se je nedavno poškodoval na smučanju.

Zaradi zlomljene desne noge v sezoni 2022/23 ne bo več zaigral za Bayern, pri 36 letih bi pa tudi Neuer potreboval morebitno menjavo, če se ne bi več zmogel vrniti na dosedanjo vrhunsko raven.

Deset let v Zagrebu, štiri leta št. 1 Hrvaške

Livaković se je kalil v domačem Zadru, nato pa pri 17 letih odšel v Zagreb k Dinamu, katerega član je že od leta 2012. Od sezone 2016/17 je Livaković prvi vratar hrvaških serijskih prvakov, doslej je v HNL-ju zbral 275 tekem, pri čemer je 109-krat ostal nepremagan. Ob tem je z Dinamom že 70-krat nastopil v evropskih tekmovanjih, tudi v Ligi prvakov. Od leta 2017 je stalni član hrvaške reprezentance, po upokojitvi Danijela Subašića je postal prva izbira Zlatka Dalića in bo v polfinalu SP-ja 2022 proti Argentini 40. zaigral za Hrvaško.