Leroy Sane je na 135 tekmah v dresu Manchester Cityja zabil 39 golov. Foto: Reuters
Leroy Sane je na 135 tekmah v dresu Manchester Cityja zabil 39 golov. Foto: Reuters

Prestop Saneja k Bavarcem so v zadnjih dneh mediji že napovedali. Odškodnina bi se lahko z dodatki povzpela na 60 milijonov evrov.

Sane se je pridružil Manchester Cityju leta 2016 iz Schalkeja za 41 milijonov evrov. "Hočem osvojiti številne lovorike z Bayernom, Liga prvakov je prioriteta," je ob podpisu povedal Sane.

Rummenigge: Naš cilj je, da zberemo najboljše nemške nogometaše
"Zelo smo srečni, da je tako kakovosten igralec prišel k nam. V zadnjih letih se je dokazal na najvišjem nivoju, še posebej v nemški reprezentanci. Naš cilj je, da zberemo najboljše nemške nogometaše in podpis Saneja je korak v pravo smer," je bil zadovoljen šef upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.

Oliver Kahn, ki bo čez leto in pol nasledil Rummeniggeja na najbolj odgovorni funkciji pri Bayernu je dodal: "Zavedamo se, da je Sane tehnično dovršen in izjemno hiter igralec. Tudi po karakterju je primeren za našo ekipo. Z njim bomo tudi v naslednjih letih igrali pomembno vlogo na evropskih zelenicah."

Huda poškodba pred letom dni preprečila prestop
Pred letom dni je bil Sane že tik pred podpisom v Münchnu, a ga je Pep Guardiola uvrstil v ekipo na Community Shieldu proti Liverpoolu, kjer si je strgal križno vez v kolenu. Po enajstih mesecih odmora se je vrnil proti Burnleyju. To je bila tudi njegova zadnja tekma v sindemodrem dresu.

Na 95 tekmah za City je dosegel 25 golov in prispeval še 28 podaj. Dvakrat se je veselil naslova angleškega prvaka, po enkrat pa zmage v Pokal FA in ligaškem pokalu.

Sane je Bayernova tretja okrepitev za novo sezono, potem ko so na Bavarsko zvabili vratarja Alexandra Nübla iz Schalkeja in mladega branilca Tanguyja Nianzouja Kouassija iz PSG-ja.