Daley Blind je na svetovnem prvenstvu v Katarju odigral vseh pet tekem. Na tekmi proti ZDA v osmini finala se je izkazal z golom in podajo. Foto: EPA
Daley Blind je na svetovnem prvenstvu v Katarju odigral vseh pet tekem. Na tekmi proti ZDA v osmini finala se je izkazal z golom in podajo. Foto: EPA

Zdajšnja pogodba z Ajaxom bi se mu iztekla poleti, a sta se klub in igralec konec decembra dogovorila za predčasno prekinitev, da bi si lahko Blind poiskal nove delodajalce v zimskem prestopnem roku.

"Komaj čakam, da začnem igrati tukaj. Čaka nas najpomembnejši del sezone, ko gre za lovorike. Klub, kot je Bayern, lahko osvoji vse. Tudi zato sem se odločil za München in upam, da bom s svojimi izkušnjami pomagal novemu klubu," je za spletno stran bavarskega kluba dejal 32-letni Nizozemec, ki ima v pogodbi tudi možnost podaljšanja še za eno sezono.

Hernandez v letošnji sezoni ne bo več igral
Blind je uspešno opravil zdravniške preglede in bo z ekipo odpotoval na zimske priprave v Doho. Bayern ima velike težave v obrambi, saj se je Lucas Hernandez poškodoval na tekmi uvodnega kroga skupinskega dela svetovnega prvenstva v Katarju med Francijo in Avstralijo (4:1). Zaradi poškodbe križnih vezi v desnem kolenu bo manjkal do konca sezone.

"Blind lahko igra na položaju osrednjega branilca, lahko pa ga uporabimo tudi na levi strani. Ima ogromno mednarodnih izkušenj, igral je na velikih tekmovanjih. Prepričan sem, da nam lahko zelo pomaga v spomladanskem delu," je povedal športni direktor Hasan Salihamidžić.

Z Ajaxom sedemkrat nizozemski prvak
Za reprezentanco je zbral 99 nastopov, za Ajax pa več kot 300. S klubom iz Amsterdama je sedemkrat osvojil naslov državnega prvaka, več naslovov s tem klubom imata le Johan Cruyyff in Sjaak Swart (oba po osem).