Dolgoletna soigralca pri Tottenhamu Eric Dier in Harry Kane bosta združila moči na Allianz Areni. Foto: EPA
Dolgoletna soigralca pri Tottenhamu Eric Dier in Harry Kane bosta združila moči na Allianz Areni. Foto: EPA

Bavarci bodo nakazali približno pet milijonov evrov. Dier, ki bo v ponedeljek dopolnil 30 let, bo poskusil zapolniti vrzel v obrambi po odhodih Noussairja Mazraouija na afriško ter Min Jae Kima na azijsko prvenstvo. Nosil bo številko 15.

"Izpolnile so se mi sanje. Že od otroštva sem želel igrati za evropskega velikana. Bayern je eden največjih klubov na svetu in ima neverjetno zgodovino. Allianz Arena je eden najlepših stadionov. V obrambi lahko igram na različnih položajih, prilagodil sem bom željam trenerja," je poudaril Dier.

Trener Tottenhama Ange Postecoglou ni več računal nanj. V tej sezoni je v Premier ligi igral le na štirih tekmah. Vseh 90 minut je odigral le v Wolverhamptonu. 31. decembra je proti Bournemouthu (3:1) odigral zadnjo tekmo, ko je vstopil v 83. minuti.

"Zelo smo zadovoljni, da nam je uspel ta prestop. Že dlje časa smo razmišljali o Dierju, ki ima ogromno izkušenj iz Premier lige in tudi iz Lige prvakov," je povedal športni direktor Christoph Freund.

Dier je na 329 tekmah za Tottenham dosegel 12 zadetkov. Vse od 2. avgusta 2014 je igral za Tottenham in bil dolgoletni soigralec Harryja Kana. Zdaj bosta z najboljšim strelcem Bundeslige združila moči v Münchnu.

Od leta 2015 naprej je igral tudi za angleško izbrano vrsto. Na 49 tekmah je dosegel tri zadetke.

Bonucci soigralec Zajca pri Fenerbahčeju
Leonardo Bonucci, legenda Juventusa, bo kariero nadaljeval pri Fenerbahčeju. S turškim velikanom je podpisal pogodbo do konca sezone, potem ko je imel neuspešno avanturo pri berlinskem Unionu, pri katerem je preživel le tri mesece. Slovenski reprezentant Miha Zajc je tako dobil slavnega soigralca.

36-letni branilec je z Italijo leta 2021 postal evropski prvak. Fenerbahče želi po desetih letih znova osvojiti naslov turškega prvaka. Trenutno vodijo na lestvici.

Bonucci, ki je s svojimi izjavami na družbenih medijih dal slutiti, da bo po koncu sezone končal kariero, je v bogati karieri poleg Juventusa igral kar za nekaj italijanskih klubov, med drugim tudi za Inter in Milan.

Veliko vlogo pri prestopu v Carigrad naj bi odigral njegov prijatelj, reprezentant BiH-a, Edin Džeko, ki v letošnji sezoni prav tako igra za Fenerbahče.