Edin Terzić Foto: EPA
Edin Terzić Foto: EPA

"Vsi, ki so mi blizu, vedo, da je bila ta odločitev v zadnjih nekaj tednih zame zelo težka, vendar se po intenzivnih pogovorih moje temeljno prepričanje ni spremenilo. Borussii želim vse najboljše, zahvaljujem se vam in se kmalu vidimo," je še dodal nemško-hrvaški strateg, ki je od otroštva navijač Borussie.

41-letni Terzić je ekipo nazadnje vodil 1. junija, ko so Nemci v finalu Lige prvakov z 2:0 izgubili proti Realu iz Madrida.

"Borussia Dortmund in trener Terzić sta se razšla. 41-letni trener je zaprosil, da se pogodba prekine takoj. Po pogovorih smo se odločili, da uslišimo njegovo željo," je zapisala Borussia.

Borussia je zelo povprečno sezono rešila z uvrstitvijo v finale Lige prvakov. V nemškem prvenstvu so bili Dortmundčani samo peti, kar je bila najslabša uvrstitev v zadnjih devetih letih.

Terzić je prevzel Borussio maja 2022, potem ko je predtem osvojil nemški pokal kot začasni trener. Leto pozneje je Borussia nesrečno izgubila naslov, ko je v zadnjem krogu remizirala, Bayern pa je slavil zaradi boljše razlike v golih.