Miroslav Klose, ki je štiri leta igral za Bayern, je za Nemčijo dosegel 71 golov, od tega 16 na svetovnih prvenstvih. Foto: EPA
Miroslav Klose, ki je štiri leta igral za Bayern, je za Nemčijo dosegel 71 golov, od tega 16 na svetovnih prvenstvih. Foto: EPA

Flick je z nemškimi prvaki pred časom podpisal pogodbo do leta 2023, Klose pa je pri Bavarcih trenutno trener ekipe U-17. Hkrati obiskuje predavanja in seminarje nemške zveze, da bi pridobil licenco tudi za vodenje članskih ekip. Ali bo ostal pri mlajših kategorijah ali se bo pridružil članskemu moštvu, se bo moral odločiti sam.

"Mira poznam že dolgo, vem, da je predan, zvest, da ima visoko stopnjo socialnih veščin. Mislim, da bi obogatil naš strokovni štab. Mora se odločiti, ali bo povabilo sprejel," je dejal Flick. Kloseja bi v trenerskem štabu rad videl tudi nekdanji reprezentančni in klubski kolega Thomas Müller: "Je pameten. Ena od njegovih prednosti je bilo branje igre, v trenerski karieri pa zelo pomaga, če igro razumeš."

Klose je pred časom dejal, da je zelo ambiciozen, a se zaveda, da mora iti korak za korakom. Po koncu igralske kariere je sprva deloval v reprezentančnem štabu. Na Poljskem rojeni napadalec je športno pot končal pri Laziu, predtem pa je igral še za Werder, Kaiserlsautern in Hamburg. Štiri leta je nosil dres Bayerna in z njim dvakrat postal nemški prvak. Je najboljši strelec v zgodovini nemške reprezentance in svetovnih prvenstev.