Kevin Volland in Kai Havertz sta že odigrala zadnjo tekmo za Bayer iz Leverkusna. Foto: EPA
Kevin Volland in Kai Havertz sta že odigrala zadnjo tekmo za Bayer iz Leverkusna. Foto: EPA

Obetavni ofenzivni vezist Bayerja iz Leverkusna je tik pred odhodom na Stamford Bridge, kjer Frank Lampard gradi izjemno močno ekipo za prihodnjo sezono. Chelsea se bo znova skušal zavihteti v vrh angleškega in evropskega nogometa.

Trener Bosz je na današnji novinarski konferenci poudaril: "Naš kader še ni oblikovan. Ne pričakujem, da bosta Kai Havertz in Kevin Volland še trenirala z nami. Mogoče je tudi, da nas bo zapustil še kakšen igralec, vsekakor pa bomo potrebovali tudi koga novega," je povedal 56-letni Nizozemec, ki je Bayer popeljal v finale nemškega pokala, kjer pa je bil s 4:2 boljši evropski prvak Bayern.

Bosz: Volland in Havertz sta bila zaslužna za 30 golov in 30 podaj
"Pogajanja potekajo že dolgo. Možnost za odhod Havertza je precej večja kot njegovo nadaljevanje kariere v Leverkusnu. Prestop še ni zaključen. Realno gledano pa na Havertza ne bom mogel računati več. Volland in Havertz sta bila zaslužna za 30 golov in 30 podaj. Jasno mi je, da bomo morali poiskati zamenjave. Rudiju Völlerju sem tudi že sporočil svoje želje," je pojasnil Bosz.

Odlični napadalec Volland je zelo blizu prestopa v Monaco. Novi trener ekipe iz kneževine Niko Kovač ga odlično pozna. Danes je bil Volland že v Monte Carlu na zdravniškem pregledu.

Leverkusen bo novo sezono v Bundesligi začel 20. septembra v Wolfsburgu. V pretekli sezoni je Bayer zasedel peto mesto, kar pomeni, da bo igral v Evropski ligi.