Salomon Kalou je z neprimernim posnetkom še bolj zaostril ozračje v Berlinu. Hertha je devet krogov pred koncem na skromnem 13. mestu. Novi trener Bruno Labbadia bo skušal zagotoviti obstanek med elito. Foto: EPA
Salomon Kalou je z neprimernim posnetkom še bolj zaostril ozračje v Berlinu. Hertha je devet krogov pred koncem na skromnem 13. mestu. Novi trener Bruno Labbadia bo skušal zagotoviti obstanek med elito. Foto: EPA

V videu, ki ga je po Facebooku oddajal v živo, je Kalou posnel očitna kršenja higienskih pravil, ki veljajo za nogometaše med koronsko krizo.

Nogometaš iz Slonokoščene obale ni upošteval pravil glede oddaljenosti med dvema osebama, s soigralci pa se je pozdravljal s stiskom rok. S kamero je odšel celo v sobo, kjer je soigralec ravno prestajal test na novi koronavirus.

"Z videom iz slačilnice je Salomon Kalou kršil osnovna pravila ekipe in pokazal vedenje, ki v trenutnih razmerah nikakor ni primerno, niti ni skladno s pravili vedenja v klubu," so v izjavi za javnost zapisali v berlinskem klubu.

"S tem posnetkom je Salomon Kalou poskrbel za vtis, da nogometaši Herthe niso resno vzeli priporočil o varni razdalji in higieni, ki so jih predstavili zdravstveni organi. Hertha bi rada poudarila, da je šlo za napako enega nogometaša," so še dodali.

Kalou: Ni me treba omejiti le na teh pet slabih minut
Kalou se je za svoje vedenje že opravičil in video odstranil. "Opravičujem se, če sem dajal vtis, da koronavirusa ne jemljem resno. Nisem ravno razmišljal in bil sem vesel, da so bili vsi naši testi negativni," je dejal 34-letnik.

"Zavedam se, da nikoli ne bi smel sploh pomisliti na tak videoposnetek. Nisem pokazal spoštovanja do soigralcev. V življenju delamo napake in zdaj moram odgovarjati. Ni me treba omejiti le na teh pet slabih minut, ki ste jih videli iz garderobe," je poudaril Kalou, ki je v Berlinu vse od leta 2014. Na 148 tekmah je dosegel 47 golov.

"Vedno sem želel biti zgled. Ne tečem na ulici in se rokujem z drugimi ljudmi. Vedno nosim masko, ko grem po nakupih. Ne želim izstopati in vsekakor nisem egoist. Upam, da bomo nadaljevali sezono, koncept je dobro pripravljen. Zaradi enega videa ni treba vsega vreči v smeti," je dodal nekdanji napadalec Chelseaja. Z modrimi je pred osmimi leti tudi osvojil Ligo prvakov.

Tudi "Klinsi" zakuhal afero
V Berlinu imajo letos zares pestro sezono. Najprej je trener Jürgen Klinsmann ekspresno zapustil klub in pozabil na svoj dnevnik, kjer je kritiziral vse po vrsti. V Bildu so objavili vse pikantne podrobnosti. Hertha ima letos že četrtega trenerja. Ante Čović, Klinsmann in Alexander Nouri so že odšli, zdaj bo obstanek skušal zagotoviti Bruno Labbadia.

Nadaljevanje Bundeslige verjetno že naslednji teden
Bundesliga bo očitno v sredo dobila zeleno luč za organizacijo nogometnih tekem brez navzočnosti gledalcev že od 15. maja naprej. Končna odločitev bo padla v sredo, ko se bo kanclerka Angela Merkel pogovorila z vsemi pristojnimi ministri.

Obvezno testiranje vseh ekip prve in druge lige je navrglo deset pozitivnih testov, skupaj so opravili 1.724 testov na koronavirus.