Kevin Kampl je 30. avgusta igral na Borussia Parku v Mönchengladbachu, ko je Leipzig zmagal s 3:1. V soboto ne bo mogel pomagati soigralcem na obračunu ekip z vrha lestvice. Foto: EPA
Kevin Kampl je 30. avgusta igral na Borussia Parku v Mönchengladbachu, ko je Leipzig zmagal s 3:1. V soboto ne bo mogel pomagati soigralcem na obračunu ekip z vrha lestvice. Foto: EPA

Na nobeni tekmi Bundeslige ni bil na zelenici vseh 90 minut. Edini zadetek je dosegel 9. novembra v Berlinu proti Herthi, ko je bil Leipzig boljši s 4:2.

"Njegovo vrnitev pričakujemo v začetku marca. Največ je odvisno od bolečin v gležnju, kar je pri tovrstni poškodbi normalno," je povedal trener Leipziga Julian Nagelsmann, ki je bil besen zaradi slabega pristopa na tekmi v Frankfurtu.

Obisk frizerja večer pred tekmo razburil Rangnicka
Večer pred tekmo so zvezdniki povabili priznanega frizerja Sheldona Edwardsa, ki je priletel iz Anglije in uredil pričeske devetim nogometašem. Ko je za to potezo izvedel strogi športni direktor Ralf Rangnick, ni varčeval s kritikami.

Rdeči biki so izgubili z 0:2 in imajo na vrhu lestvice le še točko naskoka pred Bayernom. Obračun vodilnih ekip Bundeslige bo 9. februarja na Allianz Areni.

Kmalu se bo vrnil Ibrahima Konate. Okrevanje Francoza po poškodbi kolka poteka normalno in zadnje preglede z magnetno resonanco naj bi opravil v petek.

"Verjetno se bo ekipi pridružil konec februarja," še pravi Naglesmann, ki napoveduje tudi prihod novega nogometaša, saj si v svojih vrstah želi novega branilca.

Zelo je zadovoljen z Danijem Olmom, ki je prišel prejšnji teden iz zagrebškega Dinama. "V napadalnih akcijah je odličen, uigrati pa bomo morali še obrambne zadolžitve," je še dodal Nagelsmann. V soboto ob 18.30 v Leipzig prihaja Borussia iz Mönchengladbacha, ki na tretjem mestu zaostaja le dve točki.

Alcacer iz Dortmunda k Villarealu
Paco Alcacer se iz Borussie Dortmund seli k Villarealu. V Dortmundu niso navedli višine odškodnine, mediji pa omenjajo 25 milijonov evrov in nekaj bonusov. Denar, ki ga bo Borussia dobila s selitvijo Alcacerja, bo moštvu prišel še kako prav, saj si v svojih vrstah želijo 26-letnega reprezentanta Emreja Cana, ki igra za Juventus.

Alcacer je v Dortmund prišel na posodo avgusta 2018 iz Barcelone, kasneje pa so ga Nemci odkupili. Na 37 tekmah v Bundesligi je dosegel 23 golov, v zadnjem obdobju pa trener Lucien Favre nanj ni več računal.