Konrad Laimer je 20. maja šokiral Bayern na Allianz Areni, v prihodnji sezoni pa bo skušal napolniti vitrino na Säbener Strasse. Foto: Reuters
Konrad Laimer je 20. maja šokiral Bayern na Allianz Areni, v prihodnji sezoni pa bo skušal napolniti vitrino na Säbener Strasse. Foto: Reuters

26-letni avstrijski reprezentant je bil najljubši igralec Juliana Nagelsmanna, ko je bil trener rdečih bikov. Lani poleti ga je hotel pripeljati v München, tudi odškodnina 30 milijonov evrov je bila že dogovorjena, a vodstvo Leipziga ga ni želelo izpustiti.

Bayern je na zadnji tekmi sezoni nujno potreboval zmago v boju za naslov nemškega prvaka. Laimer je odigral izjemno, v 65. minuti po protinapadu izenačil na 1:1, nato pa so rdeči biki z dvema zadetkoma z enajstih metrov šokirali Bavarce (1:3). Borussia iz Dortmunda je pred zadnjim krogom prevzela vodstvo, a je nato na domači zelenici le remizirala z Mainzem (2:2) in Bayern je enajstič zapored dvignil "solatni krožnik".

"Uresničil sem svoje sanje. Bayern je eden največjih klubov na svetu. Komaj čakam, da začnemo treninge. Bayern ima vedno najvišje cilje in to je velik izziv zame," je poudaril Laimer.

Z nekdanjimi soigralci se bo srečal že 12. avgusta na Allianz Areni. Nova sezona v Nemčiji se bo tradicionalno začela s tekmo za nemški superpokal, srečala se bosta prvak Bayern in pokalni zmagovalec Leipzig.

Keita se vrača v Bundesligo
Werder se je okrepil z gvinejskim reprezentantom Nabyjem Keitajem. K novemu delodajalcu prihaja kot prost igralec, potem ko mu je potekla pogodba z redsi.

"Veselim se svoje nove vloge v Bremnu. Werder je poseben klub, Weserstadion sem spoznal še v času mojega igranja za Leipzig. Klub in njegova filozofija mi ustrezata. To je pravi prestop zame," je dejal Keita.

Iz Leipziga v Liverpool je prestopil leta 2018 in osvojil Ligo prvakov leta 2019, angleško prvenstvo leta 2020, Pokal FA in ligaški pokal. Werderjev trener Ole Werner je poudaril predvsem številne izkušnje, s katerimi lahko Keita pomaga ekipi.

28-letni vezist, ki je igral še za Horoyo, Istres in Salzburg, je predvsem v dveh letih pri Leipzigu navduševal, na 71 tekmah je zbral 17 golov in 15 podaj.

Liverpool je zanj plačal 65 milijonov evrov. Transfermarkt Gvinejca trenutno ocenjuje na 17 milijonov evrov.

Bremen je zadnjo sezono končal na 13. mestu Bundeslige in tako obstal v prvoligaški konkurenci v prvem letu po vrnitvi med elito.