Birger Verstraete (desno) je prepričan, da bi v anonimni anketi velika večina nogometašev glasovala za predčasni konec sezone. Foto: EPA
Birger Verstraete (desno) je prepričan, da bi v anonimni anketi velika večina nogometašev glasovala za predčasni konec sezone. Foto: EPA

V pogovoru za belgijski časopis Het Laatste Niews je 26-letni nogometaš dejal, da bi morala biti skrb za zdravje nogometašev na prvem mestu. Zavrnil je trditev, da s tremi okuženimi predstavniki kluba nihče izmed preostalih igralcev ni prišel v stik. Po njegovih navedbah naj bi bil okužen fizioterapevt moštva: "Fizioterapevt je član osebja, ki je tako mene kot soigralce zdravil več tednov, z enim od dveh okuženih igralcev pa sem vadil v paru tudi sam."

"Ukrepi po testih so bili nepremišljeni, pravila lige pa ohlapna," je povedal. Zdi se mu bizarno, da igralci niso v karanteni in da nadaljujejo treninge pred morebitnim nadaljevanjem Bundeslige. "Ne razmišljam o nogometu. Bolj razmišljam o tem, da se je virus razširil. Naivno bi bilo nadaljevati sezono," je za konec intervjuja dejal Belgijec, ki ga skrbi predvsem za svojo družino in dekle. Obenem je prepričan, da bi v anonimni anketi velika večina nogometašev glasovala za predčasni konec sezone.

V soboto je klubski zdravnik Kölna Paul Klein potrdil, da bodo preostali nogometaši še naprej trenirali, trije okuženi, ki sicer ne kažejo simptomov novega koronavirusa, pa so že v karanteni, kar je med drugim protokol Bundeslige v dogovoru s strokovnjaki iz zdravstva. Po dveh tednih jih bodo še enkrat testirali, preden se bodo lahko vrnili k vadbi.

Seehofer: Ponovni začetek v maju je mogoč

Nemški minister za šport in notranje zadeve Horst Seehofer pravi, da podpira nadaljevanje Bundeslige. "Menim, da je ponovni začetek lige v maju mogoč," je dejal za Bild tri dni pred zasedanjem nemških oblasti o nogometu in športu nasploh.

Seehofer, ki pri tem vprašanju igra pomembno vlogo, saj vodi več resorjev, je poudaril, da se morajo nogometaši držati številnih pogojev in pravil: "Seveda obstaja nevarnost, da sezona ne bo izpeljana. Če se pojavi okužba z novim koronavirusom v klubu, morajo namreč vsi v karanteno za dva tedna, vključno z moštvom, s katerim so igrali prvenstveno tekmo."