Manuel Neuer ni privolil v podaljšanje pogodbe do leta 2023. Želi si novo štiriletno pogodbo. Foto: EPA
Manuel Neuer ni privolil v podaljšanje pogodbe do leta 2023. Želi si novo štiriletno pogodbo. Foto: EPA

Poleti prihaja na Säbener Strasse Alexander Nübel, ki bi skoraj v vsaki ekipi Bundeslige dobil mesto prvega vratarja. V Münchnu se mu obeta vloga večnega rezervista.

V ponedeljek je Neuerjev agent Thomas Kroth ekspresno zapustil sestanek. Najprej je pogovore vodil športni direktor Hasan Salihamidžić, od 1. januarja naprej pa je v klubu tudi legendarni vratar Oliver Kahn, ki bo 1. januarja 2022 postal predsednik upravnega odbora, na tej funkciji je že dolga leta Karl Heinz-Rummenigge.

Je mogoč odhod že letos poleti?
Kahn se je poslovil maja 2008, ko je bil star skoraj 39 let. Toliko bi jih Neuer dopolnil leta 2025, ko bi zelo verjetno končal kariero pri Bayernu, če bo sklenjen dogovor. Veljavno pogodbo ima do 30. junija 2021. Če bi odšel letos poleti, bi Bavarci iztržili še odškodnino. Izmed evropskih velikanov je največje zanimanje pokazal Chelsea.

Alexander Nübel je v spomladanskem delu večino tekem presedel na klopi Schalkeja. V Kölnu je bil v prvi postavi, a je naredil ogromno napako. Foto: EPA
Alexander Nübel je v spomladanskem delu večino tekem presedel na klopi Schalkeja. V Kölnu je bil v prvi postavi, a je naredil ogromno napako. Foto: EPA

Nübel v najboljših letih le na klopi
23-letni Nübel je poleti postal celo kapetan Schalkeja. V jesenskem delu je blestel, nato pa je pozimi postalo uradno, da bo prestopil k Bayernu. V spomladanskem delu je naredil kar nekaj velikih napak, v vratih pa ga je zamenjal Markus Schubert.

Nübel je podpisal pogodbo do leta 2025. Najprej je bil predviden za rezervnega vratarja, branil naj bi na manj pomembnih tekmah, predvsem v nemškem pokalu. Težko je verjeti, da bi kar štiri leta ostal rezervist, saj velja za enega izmed največjih nemških talentov. Minutaža je pri 23 letih ključna, sedenje na klopi pa seveda ne prinaša napredka.

Maier loči vratarje na dobre in slabe
Najboljši vratar na svetu v sedemdesetih letih Sepp Maier je prepričan, da bo Neuer tudi pri 39 letih še vedno v pravi formi. Maier pravi, da so dobri in slabi vratarji, ne pa mladi in stari. V vratih Bayerna je stal kar na 536 tekmah.

Ostrejši je dolgoletni motor igre Bayerna in nemške reprezentance Lothar Matthäus. "V teh težkih trenutkih za vse nogometaše Neuer ne sme pozabiti, kaj vse mu je Bayern dal. Ne spomnim se, da bi vodstvo kluba kakšnega drugega nogometaša toliko hvalilo. Čudi me, da še vedno vztraja pri dolgoročni pogodbi," je poudaril Matthäus, ki je zdaj strokovni komentator nemške televizijske postaje Sky.