Pred Borussia Parkom so navijači izobesili sporočilo, kjer so zapisali, da ne želijo plačancev in Roseju svetovali takojšen odhod.

Gladbach je trenutno na sedmem mestu in se bori za uvrstitev v Ligo prvakov. Naslednji teden ga časa prva tekma osmine finala z Manchester Cityjem v Budimpešti.

Vodstvo kluba je sklicalo novinarsko konferenco, kjer je skušal športni direktor Max Eberl umiriti razgrete strasti. Poraz na derbiju proti sosedom iz Kölna z 1:2 je seveda poskrbel še za dodatno slabo voljo med navijači.

"Dragi navijači, razočarani smo nad to odločitvijo. Vendar pa ostanite spoštljivi in vzdržite se žaljivk. Mi smo Borussia!"

Rose obljubil, da ne bo s seboj odpeljal nobenega nogometaša
"Popolnoma razumem razočaranje navijačev, vendar sem se od prvega dne trudil po najboljših močeh in tako bo vse do poletja. Mediji iščejo senzacionalne zgodbe in veliko so dodali k celotni stvari. Odločil sem se za odhod v Dortmund, to je popolnoma normalna odločitev. Nikogar nisem umoril," je povedal Rose in obljubil, da v Dortmund ne bo odpeljal s seboj nobenega nogometaša Gladbacha.