Luca Kilian (desno) je prvi primer okuženega nogometaša z novim koronavirusom v Bundesligi. Foto: EPA
Luca Kilian (desno) je prvi primer okuženega nogometaša z novim koronavirusom v Bundesligi. Foto: EPA

"V okviru začetnih testov na koronavirus, smo v petek zaznali prvi primer te akutne bolezni tudi v Bundesligi. Vzorec glavnega trenerja Paderborna Steffena Baumgarda je bil negativen, vzorec osrednjega branilca Luce Kiliana, ki zaradi poškodbe ne igra že dalj časa, pa je bil pozitiven na virus SARS-CoV-2," se glasi klubsko sporočilo za javnost.

V ekipi Paderborna bodo ob dodatnih varnostnih ukrepih zdaj testirali vse nogometaše in člane moštva, še poroča nemška tiskovna agencija DPA. "Zdravje naših igralcev in zaposlenih še naprej ostaja absolutna prioriteta. Naredili bomo vse, da bolezen omejimo in svojim igralcem ter preostalim zaposlenim nudimo najboljšo možno zdravstveno oskrbo in podporo," je v sporočilu za javnost zapisal športni direktor kluba Martin Przondziono.

Kilian je v letošnji sezoni za zadnjeuvrščeno moštvo nemške elitne lige zaigral na 13 tekmah, nazadnje je na zelenico stopil 19. januarja.

Virus neusmiljen tudi v Firencah
Medtem so iz italijanskega prvoligaša Fiorentine sporočili, da sta še dva njihova igralca okužena s koronavirusom. Potem ko je v petek zvečer prišla novica o okužbi srbskega napadalca Dušana Vlahovića, so v soboto prišli pozitivni izvidi tudi za kapetana Germana Pezzelleja in napadalca Patricka Cutronea. Okužen je tudi fizioterapevt Stefano Dainelli. Vsi okuženi se počutijo dobro.