Giovanni Reyna je že pri 18 letih stalni član udarne enajsterice dortmundske Borussie. Foto: EPA
Giovanni Reyna je že pri 18 letih stalni član udarne enajsterice dortmundske Borussie. Foto: EPA

Obetavni Američan je v četrtek debitiral za izbrano vrsto ZDA na prijateljski tekmi v Walesu, ki se je končala brez zadetkov.

Sina enega najboljših ameriških nogometašev vseh časov Claudia Reyne (112 tekem in 8 golov za ZDA med letoma 1994 in 2006) je v letošnji sezoni zbral že 12 nastopov. Dosegel je dva zadetka in zbral še pet podaj.

V Bundesligi je zadel v uvodnem krogu proti Borusii iz Mönchengladbacha. Trener Lucien Favre ga je že večkrat pohvalil. V prvi postavi je zadel tudi na "Klassikerju" prejšnjo soboto, ko je dortmundska Borussia izgubila proti Bayernu z 2:3 na stadionu Westfalen.

Črno-rumeni imajo zares mlado ekipo. Anglež Jude Bellingham ima le 17 let, Jadon Sancho in Erling Haaland pa sta ključna igralca pri 20 letih. Športni direktor Michael Zorc se zaveda, da bo ključno zadržati te igralce, kar pa bo zelo težko. Za Sancha se je v zadnjem prestopnem roku najbolj zanimal Manchester United, Haaland pa ima ogromno ponudb, saj je v tej sezoni nemškega prvenstva že šestkrat zatresel mrežo.

Američani imajo zelo obetavno generacijo. Največji zvezdnik trenutno je Christian Pulišić, ki igra za Chelsea. Weston McKennie se je že izkazal pri Juventusu.