Raphael Guerreiro je v sedmih letih odigral 162 tekem v Bundesligi za dortmundsko Borussio. Za Portugalsko je zbral 62 nastopov. Foto: EPA
Raphael Guerreiro je v sedmih letih odigral 162 tekem v Bundesligi za dortmundsko Borussio. Za Portugalsko je zbral 62 nastopov. Foto: EPA

29-letni Guerreiro je za črno-rumene igral sedem let, v Münchnu pa bo znova nastopal pod taktirko trenerja Thomasa Tuchla, ki ga je leta 2016 iz Lorienta pripeljal v Porurje.

Vodstvo Bayerna je že v petek potrdilo prihod Konrada Laimerja v München. Obe okrepitvi ne bosta stali nič, saj gre za nogometaša, ki sta se jima iztekli pogodbi. Vse to kaže na spretno strategijo prenovljenega vodstva kluba, iz katerega sta po sezoni odšla izvršni direktor Oliver Kahn in športni direktor Hasan Salihamidžić. Nekdanjega odličnega vratarja je zamenjal Jan-Christian Dreesen. Rummenigge bo s številnimi poznanstvi pomagal pri prestopih.

Kolo Muani in Osimhen glavna kandidata v napadu
Rummenigge ne skriva, da v klubu še vedno iščejo rešitve na položaju klasičnega napadalca. Nogometaši potrebujejo predvsem empatijo, saj je kakovost nesporna. Nemški mediji največ poročajo o dveh imenih. Randal Kolo Muani je odigral odlično sezono za Eintracht iz Frankfurta, Victor Osimhen pa je postal najboljši strelec Serie A v dresu Napoliju, ki je osvojil prvi naslov po 33 letih.

Bo Hernandez podaljšal?
Pri nemških prvakih so konec tedna potrdili tudi, da nameravajo podaljšati pogodbo s francoskim branilcem Lucasom Hernandezom, ki se je klubu pridružil pred štirimi leti in za katerega so morali madridskemu Atleticu odšteti rekordnih 80 milijonov evrov. Francozu se prihodnje leto izteče pogodba, vse pogostejši pa so namigi o nogometaševi selitvi k PSG-ju. Pri Bayernu so konec tedna napovedali, da želijo s Hernandezom podpisati dolgoročno pogodbo.

Toppmöller novi trener Eintracht Frankfurta
Dino Toppmöller je postal novi trener Eintrachta iz Frankfurta. 42-letnik je nasledil Avstrijca Oliverja Glasnerja in ima pogodbo do junija 2026.

"Dolgo sem spremljal Dinovo pot in v Leipzigu sem lahko dobil predstavo o njegovem načinu dela, za katerega je značilna visoka stopnja taktičnega razumevanja in analitičnih sposobnosti," je povedal športni direktor Markus Krösche.

Za Toppmöllerja, ki je bil pomočnik Juliana Nagelsmanna pri RB Leipzigu in Bayernu, je to prvi položaj na mestu glavnega trenerja v Bundesligi. V sezoni 2002/03 je odigral tudi 16 tekem in dosegel tri zadetke za Eintracht v drugi ligi.

Njegov oče Klaus Toppmöller je od julija 1993 do aprila 1994 vodil Eintracht iz Frankfurta.